Πρόσφυγες – Μετανάστες στην πόλη της Πάτρας

μαρκου αναγνωστοπουλου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

28.04.2020

 

 

Αυτούς τους δυο μήνες της υγειονομικής κρίσης δεν σταματήσαμε να σκεφτόμαστεκαι να στεκόμαστε δίπλα σε όλους, όσοι εργάστηκαν σκληρά για να αντιμετωπίσουμε την δύσκολη πραγματικότητα της πανδημίας. Όλους αυτούς που καθημερινάέδωσαν τον προσωπικό τους αγώνα για όλους εμάς: την κακοπληρωμένη γιατρό, τον διασώστη του ΕΚΑΒ, την ταμία του σουπερμάρκετ, την άγνωστη νοσηλεύτρια, τον διανομέα έτοιμου φαγητού.Όλους αυτούς τους «περισσευούμενους» υπάλληλους καθαριότητας, τις καθαρίστριες των νοσοκομείωνπου οι νεοφιλελεύθεροιτεχνοκράτεςθέλουν να μας πείσουν ότι βαραίνουν δημοσιονομικά τον προϋπολογισμό του κράτους.

Το αμέσως επόμενο διάστημα η προσοχή της ελληνικής κοινωνίας και οι προσπάθειές μας θα επικεντρωθούν στον κόσμο της εργασίας, στον μικρομεσαίο έμπορο και επιχειρηματία, στον αυτοαπασχολούμενο επιστήμονα και στους ανέργους. Σε όλους αυτούς δηλαδή, που η Κυβέρνηση πολλά έταξε προεκλογικά και για τίποτα δεν μερίμνησε στην πράξη.

Ωστόσο, κανείς και ποτέ, δεν πρέπει να ξεχνά ότι υπάρχει κι ένας αριθμός συνανθρώπων μας εκεί έξω,μακριάαπό κάθε μέριμνα και κοινωνική προστασία. Είναι εκείνοι που προσωρινά έχουν βρει κατάλυμα στα εγκαταλελειμμένα εργοστάσια της πόλης μας, στην Ακτή Δυμαίων.

Όλοι αυτοί οι άνθρωποι ζουν σε άθλιες και απάνθρωπες συνθήκες. Η απουσία του Κράτους και εκεί –πολύ περισσότερο εκεί- είναι ηχηρή. Μέχρι σήμερα κανείς επίσημος φορέας δεν έχει φροντίσει να τους ενημερώσει για τα όσα συμβαίνουν με τον κορωνοϊό, ούτε τους έχει παράσχει μέσα ατομικής υγιεινή ή προφύλαξης.

Η Κίνηση Υπεράσπισης Δικαιωμάτων Προσφύγων Μεταναστών/στριών Πάτρας συνεχίζει τη συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους ανθρώπους αυτούς, την Πέμπτη 30.4 και ώρα 18.30, στην οδό Ιωάννου Βλάχου 19 και από ώρα 18.30 μέχρι ώρα 20.00.

Καλούμε τον Πατραϊκό λαό να ενισχύσει την προσπάθεια αυτή.

/ Βουλευτές Αχαΐας