Προτάσεις Κώστα Σπαρτινού στο Σχέδιο Νόμου “Ρυθμίσεις θεμάτων μεταφορών και άλλες διατάξεις” (video)

spartinos

17.03.2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: Προτάσεις Κώστα Σπαρτινού στο Σχέδιο Νόμου “Ρυθμίσεις θεμάτων μεταφορών και άλλες διατάξεις”

Ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Σπαρτινός κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, η οποία επεξεργάζεται το σχέδιο νόμου “Ρυθμίσεις θεμάτων μεταφορών και άλλες διατάξεις”, πρότεινε βελτιώσεις σε τρία άρθρα.

Συγκεκριμένα, πρότεινε οι Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Δυτικής Αχαΐας Σαντομερίου, Χαραυγής, Άρλας, Φωσταίνης, Ελαιοχωρίου και Πετροχωρίου, οι οποίες κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Σεπτέμβριο του 2017, να προστεθούν στο άρθ. 45 παρ.5α ώστε οι ιδιοκτήτες οχημάτων ιδιωτικής χρήσεως, τα οποία υπέστησαν καταστροφή ή αχρήστευση λόγω των φυσικών καταστροφών των περιοχών αυτών, να συμπεριληφθούν στις απλοποιημένες διατάξεις διαγραφής οχημάτων που ορίζει το συγκεκριμένο άρθρο χωρίς την καταβολή οποιουδήποτε τέλους διαγραφής.

Επίσης, ο Κώστας Σπαρτινός πρότεινε να υπάρξουν βελτιώσεις στο άρθ. 1 παρ. 6 έτσι ώστε να διασφαλιστεί η δυνατότητα μεταφοράς με ταξί σκύλων που οδηγούν τυφλούς και στο άρθ. 36 ζήτησε να εξετασθεί η επέκταση του  ορίου ηλικίας των οδηγών, που διενεργούν σχολικές μεταφορές και εκδρομές, από τα 65 στα 67 έτη για να μην υπάρχουν προβλήματα με την συνταξιοδότησή τους.

Στο τέλος της συνεδρίασης ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, κ. Σπίρτζης,  δήλωσε ότι θα αντιμετωπίσει τις προτάσεις με θετικό τρόπο.

 

___________________________________

ΚΩΣΤΑΣ ΣΠΑΡΤΙΝΟΣ

 Βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ

Αλ. Υψηλάντη 216, 262 22, Πάτρα

τηλ: 2610 340169

Βουλής 4, 105 62, Αθήνα

τηλ: 210 370 6383, φαξ: 210 370 6583

Email: k.spartinos@parliament.gr

/ Βουλευτές Αχαΐας