Προσλήψεις λοιπού επικουρικού προσωπικού: Η Ελλάδα πενθεί αλλά η κυβέρνηση συνεχίζει το βόλεμα των ημετέρων.

βουλε

Όπως είναι γνωστό, οι αιτήσεις για προσλήψεις λοιπού επικουρικού προσωπικού γίνονται το Φεβρουάριο κάθε έτους μέσω του site: https://loipoepikouriko.moh.gov.gr/. Μάλιστα για την κατάθεση των αιτήσεων αυτών δίνεται προθεσμία τουλάχιστον 15 ημερών.

Αυτή τη φορά η προκήρυξη για την πρόσληψη λοιπού επικουρικού προσωπικού για το Υπουργείο Υγείας δημοσιεύθηκε με χαρακτηριστική καθυστέρηση (εσκεμμένα;) και δόθηκε προθεσμία μιας εβδομάδας για την υποβολή των αιτήσεων σε μια πλατφόρμα που μέχρι σήμερα είναι μπλοκαρισμένη. Αξιοσημείωτο είναι επίσης ότι αρκετοί ενδιαφερόμενοι, την ίδια περίοδο, διαβάζουν πυρετωδώς για το διαγωνισμό του ΑΣΕΠ που θα διενεργηθεί αύριο, 4/3/2023.

Τα παραπάνω σημαίνουν ότι οι περισσότεροι ενδιαφερόμενοι για να συμμετάσχουν στην προκήρυξη δεν γνωρίζουν για τη δημοσίευσή της, εκτός πιθανώς από τους ημέτερους που έχουν ενημερωθεί μέσω των γνωστών γαλάζιων διαύλων επικοινωνίας.

Επειδή στο επιτελικό κράτος της κυβέρνησης Μητσοτάκης ΑΕ τίποτα δεν γίνεται τυχαία, πολλοί ενδιαφερόμενοι θεωρούν ότι η καθυστέρηση στη δημοσίευση της προκήρυξης έγινε με τη γνωστή γαλάζια υστεροβουλία.

Επομένως, για λόγους αξιοπιστίας και διαφάνειας, δηλαδή για λόγους άγνωστους στην κυβέρνηση, σκόπιμο θα ήταν να δοθεί παράταση μέχρι και την επόμενη εβδομάδα και όχι μέχρι την Κυριακή 5/3/2023.

/ Βουλευτές Αχαΐας