Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών: ψευδές και συκοφαντικό το δημοσίευμα της εφημερίδας Πρώτο Θέμα

αναγνωστοπουλου

Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών με την υπ’αριθμόν 920/2021 απόφασή του δικαίωσε πρωτόδικα την αγωγή που είχα κάνει κατά της εφημερίδας Πρώτο Θέμα. Υποχρεώνει την εφημερίδα να με αποζημιώσει οικονομικά και ηθικά και να προβεί στην πλήρη αποκατάσταση της προσβολής της προσωπικότητάς μου για το πρωτοσέλιδο συκοφαντικό δημοσίευμα της εφημερίδας που με εμφάνιζε να έχω δήθεν μεθοδεύσει τον αναξιοκρατικό διορισμό συγγενικών μου προσώπων σε κρατικές θέσεις. Κατά της απόφασης μπορεί βέβαια να ασκηθεί έφεση.

 

Το δικαστήριο διαπιστώνει ότι το δημοσίευμα είναι ψευδές και συκοφαντικό και επί πλέον επισημαίνει ότι η όλη δομή του δημοσιεύματος (πρωτοσέλιδο με φωτογραφίες και συγκεκριμένους υπότιτλους) έγινε με σκοπό την εξύβρισή μου και την προσβολή της προσωπικότητάς μου.

Ας σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη εφημερίδα φρόντισε να θάψει το κείμενο του απαντητικού μου εξωδίκου σε εσωτερική σελίδα σε αντίθεση με την πρωτοσέλιδη διαπόμπευση και συκοφάντησή μου.

Η συγκεκριμένη απόφαση αναδεικνύει για ακόμα μια φορά την τακτική της συστηματικής δολοφονίας χαρακτήρων στην οποία επιδόθηκαν συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης με χαλκευμένα δημοσιεύματα κατά την διάρκεια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Οι πολίτες οφείλουν να αναστοχαστούν για ακόμα μία φορά και με την συγκεκριμένη αφορμή για  επιδιώξεις του  αντι-ΣΥΡΙΖΑ μετώπου που οικοδομήθηκε με ψεύδη και συκοφαντίες.

Έχει ιδιαίτερη σημασία να κατανοήσουν οι πολίτες τον μηχανισμό της συγκρότησης του αντι-ΣΥΡΙΖΑ αφηγήματος, της σφοδρής και ανελέητης αντι-ΣΥΡΙΖΑ προπαγάνδας. Η ρητορική του εν λόγω δημοσιεύματος στο Πρώτο Θέμα είναι αποκαλυπτική: «…Λένε ότι η επιτυχία ενός  μαγαζιού εξασφαλίζεται όταν έχει καλό μπάρμαν  έναν ταλαντούχο τραγουδιστή και έναν λαϊκό μουσικό που ξέρει να γράφει να τραγουδά ή να παίζει ρεμπέτικα τραγούδια. Κάπως έτσι λοιπόν θα πρέπει να σκέφτηκαν στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ προτού πάρουν την τελική απόφαση για μία ακόμα λαμπρή μεταγραφή στην κεντρική πολιτική σκηνή. Μία απόφαση που δεν ήθελε και πολλή σκέψη αφού τα στελέχη της αριστερής κυβέρνησης δείχνουν ότι έχουν καταλήξει προ καιρού στη διαπίστωση ότι οι άνθρωποι της νυχτερινής διασκέδασης οι περπατημένοι, αυτοί τέλος πάντων που έχουν σπουδάσει στο σχολείο της ζωής κι έχουν μάθει τα κόλπα της πιάτσας μπορούν κάλλιστα να σταδιοδρομήσουν και στην πολιτική κυρίως σε συμβουλευτικό επίπεδο. Έτσι μετά την πρόσληψη του τραγουδιστή Γιώργου Ζάμπα που έγινε γνωστός από την επιτυχία «Πιάσε το λεβιέ» αλλά και τον πρώην μπάρμαν Νίκο Καρανίκα, η νέα λαμπρή «μεταγραφή» αφορά τον ρεμπέτη Γιάννη Αναγνωστόπουλο. Μια αντισυμβατική προσωπικότητα με μουσικές γνώσεις που έγινε διάσημος στα μουσικά μεζεδοπωλεία της Πάτρας και όχι μόνο».

Ο Καρανίκας δικαιώνεται από τον υπουργό κ. Γεωργιάδη.  Εγώ από τη Δικαιοσύνη και όλη η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –πρωθυπουργός, υπουργοί και βουλευτές- από την πραγματικότητα. Ένα ολόκληρο σύστημα εργάστηκε συστηματικά και μεθοδικά, υπό την καθοδήγηση της ΝΔ, για να «δολοφονήσει» τους πολιτικούς του αντιπάλους και κυρίως την Αριστερά. Η Συμφωνία των Πρεσπών ωστόσο θα είναι πάντα εδώ για να θυμίζει ότι ο αμοραλισμός είναι ίδιον των δεξιών «νόμιμων ιδιοκτητών» αυτού του κράτους.

/ Βουλευτές Αχαΐας