Πνευμονολόγος-Φυματιολόγος θα παρακολουθεί τους εξαρτημένους ασθενείς του ΟΚΑΝΑ! Τα δικά μας παιδιά.

βουλε

ΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στις 25/05/2021 εντελώς αιφνιδιαστικά και χωρίς καμία ενημέρωση, στην λογική αποφασίζουμε και διατάσσουμε, απομακρύνθηκε από την ΜΟΘΕ Ρίου ΟΚΑΝΑ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών ο επί δώδεκα χρόνια υπεύθυνος ψυχίατρος της μονάδας. Μετακινήθηκε στην ΜΟΘΕ ΟΚΑΝΑ Αγίου Στεφάνου ( αριθμός απόφασης 2341-25/05/21).  Την ίδια μέρα με άλλη απόφαση τοποθετήθηκε σε θέση αναπληρώτριας υπευθύνου της ΜΟΘΕ Ρίου ιατρός Πνευμονολόγος- Φυματιολόγοςμε ειδικότητα δηλαδή που δεν προβλέπεται από το πλαίσιο λειτουργίας του οργανισμού να εργάζεται σε αυτόν. Η εν λόγω ιατρός ανήκει στον πολιτικό χώρο της ΝΔ και έχει κατέλθει ως υποψήφια κατά το παρελθόν με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας. Προσλήφθηκε κατά παράβαση του πλαισίου λειτουργίας, σεμνά και ταπεινά, με περιπετειώδη τρόπο, το 2008-2009. Είναι απορίας άξιον πως γιατρός με ειδικότητα Πνευμονολόγου-Φυματιολόγου μπορεί να υπογράφει τα σχετικά έγγραφα. Τα τέσσερα τελευταία χρόνια ήταν τοποθετημένη σε μονάδα του ΟΚΑΝΑ στην Πάτρα με μηδενική επισκεψιμότητα, στην ουσία σε αργομισθία.

Ο υπέρμετρος κομματικός πατριωτισμός της παρούσας διοίκησης την εμποδίζει να αναρωτηθεί πως μια γιατρός με τέτοια ειδικότητα  θα ανταποκριθεί στις θεραπευτικές ανάγκες ενός πληθυσμού με ψυχιατρική νοσηρότητα. Μάλλον θα αναγκαστούν να προσλάβουν και ψυχίατρο οπότε το κράτος θα πληρώνει δύο μισθούς για να ανταποκριθεί σε ανάγκες που επί πολλά χρόνια καλύπτονταν από έναν γιατρό. Όταν οι νεοφιλελεύθεροι θέλουν να βολέψουν «τα δικά μας» παιδιά δεν νοιάζονται ούτε για τις επιπλέον δαπάνες, ούτε για την διόγκωση του ”υδροκέφαλου” κράτους και πολύ περισσότερο ούτε για την υγεία των ασθενών.

Στην παρούσα φάση οι ασθενείς του προγράμματος παραπέμπονται σε δομή του ΕΣΥ (Κέντρο Ψυχικής Υγείας Αγυιάς) οκτώ χιλιόμετρα  από τη μονάδα, για να καλύψουν τις ψυχιατρικές τους ανάγκες. Επιπρόσθετα επιβαρύνεται η λειτουργία της παραπάνω δομής με εργασία που μέχρι χθες παρεχόταν στη ΜΟΘΕ ΡΙΟΥ από τον ψυχίατρο που απομακρύνθηκε.

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΘΕΙ  ΕΝΑ «ΔΙΚΟ ΜΑΣ» ΠΑΙΔΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΕΙ ΣΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΟΚΑΝΑ.   

Οι βουλευτές

Κώστας Μάρκου & Σία Αναγνωστοπούλου

Αλεξάνδρου Υψηλάντου 216, Πάτρα              Τηλ: 2610313501 – 261027321 

/ Βουλευτές Αχαΐας