Περιοδεία του βουλευτή Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Σπαρτινού στο Δήμο Καλαβρύτων.

photo (2)

04.08.2018

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΘΕΜΑ:  Περιοδεία του βουλευτή Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Σπαρτινού στο Δήμο Καλαβρύτων.

 

Στις 2 και 3 Αυγούστου ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Σπαρτινός περιόδευσε στο Δήμο Καλαβρύτων.

Συγκεκριμένα την Πέμπτη, 2 Αυγούστου επισκέφθηκε τους Πετσάκους και τον οικισμό Μπόσι, όπου συναντήθηκε και συζήτησε με κατοίκους, τον Πρόεδρο και μέλη του Εξωραϊστικού Συλλόγου. Η συζήτηση επικεντρώθηκε στην κακή κατάσταση του δρόμου που συνδέει το Μπόσι με το οδικό δίκτυο του δήμου, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα στη μετάβαση των παιδιών σε σχολείο των Καλαβρύτων αλλά και στη διακίνηση των κτηνοτροφικών και γεωργικών προϊόντων της περιοχής, των ζωοτροφών κτλ. Ο βουλευτής πέρασε ο ίδιος από τη διαδρομή που απαιτείται να διασχίζουν καθημερινά τα παιδιά για να πηγαίνουν στο σχολείο και διαπίστωσε την κατάστασή του που το χειμώνα κάνει τη μετάβαση των παιδιών πολλές φορές απαγορευτική. Δεσμεύτηκε ότι – όπως και την προηγούμενη χρονιά – θα συνεργαστεί με όλους τους αρμόδιους φορείς της Αυτοδιοίκησης ώστε να βρεθεί έγκαιρα η λύση.

Για το λόγο αυτό, την επομένη 3 Αυγούστου συναντήθηκε στο Δημαρχείο με τον Δήμαρχο Καλαβρύτων κ. Λαζουρά και τον Αντιδήμαρχο κ. Μαγκαφά, με τους οποίους συζήτησε τρόπους αντιμετώπισης του σοβαρού αυτού θέματος. Επίσης συζήτησαν τις δυνατότητες που παρέχει το νέο πρόγραμμα για τους Δήμους που χρηματοδοτείται από τα Υπουργεία Εσωτερικών και Οικονομίας-Ανάπτυξης  για έργα αγροτικής οδοποιίας, το οποίο ανοίγει από 17 Σεπτεμβρίου και προβλέπει χρηματοδότηση μέχρι 700.000 € ανά Δήμο.

Επίσης το διήμερο (μαζί με τον συντονιστή και στελέχη της Οργάνωσης Καλαβρύτων του ΣΥΡΙΖΑ) περιόδευσε στα Καλάβρυτα, επισκέφθηκε την Κέρτεζη και τη Ζαχλωρού και συζήτησε με κατοίκους της περιοχής.

 

_______________________________

ΚΩΣΤΑΣ ΣΠΑΡΤΙΝΟΣ

 Βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ

Αλ. Υψηλάντη 216, 262 22, Πάτρα

τηλ: 2610 340169

Βουλής 4, 105 62, Αθήνα

τηλ: 210 370 6383, φαξ: 210 370 6583

Email: k.spartinos@parliament.gr

/ Βουλευτές Αχαΐας