Παρεμβάσεις για την εύρυθμη λειτουργία του Κέντρου Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης (ΚΕΦΙΑΠ), του Καραμανδανείου Νοσοκομείου Παίδων, στην Παραλία Πατρών.  

βουλε

Παρεμβάσεις για την εύρυθμη λειτουργία του Κέντρου Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης (ΚΕΦΙΑΠ), του Καραμανδανείου Νοσοκομείου Παίδων, στην Παραλία Πατρών.  

Κοινοβουλευτική αναφορά προς τον Υπουργό Υγείας κατέθεσαν οι βουλευτές Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Κώστας Μάρκου και Σία Αναγνωστοπούλου, σχετικά με την επιστολή της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων με αντικείμενο τις ελλείψεις και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης (ΚΕΦΙΑΠ), πρώην ΠΙΚΠΑ, του Καραμανδανείου Νοσοκομείου Παίδων, στην Παραλία Πατρών.

Το εν λόγω ΚΕΦΙΑΠ, αποτελεί μία σημαντική δομή που διαθέτει τις προοπτικές να συμβάλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των παιδιών με αναπηρία, παρέχοντας όλες τις απαραίτητες ιατρικές και κοινωνικές υπηρεσίες. Για να φτάσει όμως να αποτελέσει μία μονάδα πρότυπο θα πρέπει να στηριχθεί άμεσα από την Πολιτεία και να καλυφθούν όλες οι ανάγκες για μόνιμο επιστημονικό, τεχνικό και διοικητικό προσωπικό, αλλά και να αποκατασταθούν οι φθορές στο κτίριο. Τέλος θα πρέπει να αποκτηθούν τα απαραίτητα πάγια κινητά για την ομαλή λειτουργία της μονάδας, ειδικά δε αυτά για τα οποία υπάρχει κωδικός επιχορήγησης στο πρόγραμμα ΕΣΠΑ.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Αναφοράς:

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

Αναφορά

προς τον κ. Υπουργό Υγείας

 

 

Θέμα: Παρεμβάσεις για την εύρυθμη λειτουργία του ΚΕΦΙΑΠ στην Παραλία Πατρών.

Οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Αχαΐας Κώστας Μάρκου και Αθανασία [Σία] Αναγνωστοπούλου καταθέτουν ως αναφορά την επιστολή της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων, στην οποία καταγράφονται οι ελλείψεις και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης (ΚΕΦΙΑΠ), πρώην ΠΙΚΠΑ, του Καραμανδανείου Νοσοκομείου Παίδων, στην Παραλία Πατρών.

Στην επιστολή αυτή αναφέρεται ότι η Μονάδα λειτουργεί εν μέρει χωρίς ειδικότητες που είναι απαραίτητες όπως παιδοψυχίατρο, νευρολόγο, ψυχίατρο, κοινωνικό λειτουργό και εργοθεραπευτή, ενώ ο τεχνολογικός εξοπλισμός για την εφαρμογή διαγνωστικών και θεραπευτικών τεχνικών παραμένει ανεκμετάλλευτος λόγω έλλειψης ειδικοτήτων και εξειδικευμένης εκπαίδευσης. Στο κτίριο που στεγάζεται η μονάδα εντοπίζονται φθορές [διαρροές στην στέγη] λόγω της πολύχρονης μη λειτουργικής κατάστασής του και το παλαιού τύπου όχημα που διαθέτει στην κατοχή της δεν μετακινείται αφού δεν υπάρχει οδηγός.

Επισυνάπτεται η σχετική επιστολή της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων.

Παρακαλούμε για την άμεση εξέταση της Αναφοράς μετά της επιστολής, για την απάντηση και τις σχετικές σας ενέργειες καθώς και για την ενημέρωσή μας.

 

Αθήνα, 7.12.2022

Οι καταθέτοντες βουλευτές

Μάρκου Κώστας

Αναγνωστοπούλου Αθανασία [Σία]

/ Βουλευτές Αχαΐας