Πέρασε κιόλας ένας χρόνος και ακόμα περιμένουν το «πράσινο»φως για την Πατρών Πύργου!

συριζα αχαια

Πέρασε κιόλας ένας χρόνος από τότε που εν μέσω του πρώτου λοκντάουν ο Υπουργός Υποδομών επέλεξε να προχωρήσει στη διάλυση των εργολαβικών συμβάσεων κατασκευής του αυτοκινητοδρόμου Πατρών-Πύργου. Ήταν εργολαβικές συμβάσεις, επικυρωμένες από το ελληνικό κοινοβούλιο, που προέκυψαν μετά από διαγωνιστικές διαδικασίες στις οποίες η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ πέτυχε εκπτώσεις ύψους 50% στον αρχικό τους προϋπολογισμό, μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις δύο χρόνων με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προκειμένου να κατασκευαστεί ο δρόμος ως σύγχρονος αυτοκινητόδρομος.

Από τότε μέχρι και σήμερα το Υπουργείο Υποδομών και ο κ. Καραμανλής είναι στην αναμονή!

Περιμένουν ακόμα το «πράσινο» φως από την Επιτροπή Ανταγωνιστικότητας (DG COMP) για την εκ νέου ενσωμάτωση του Πάτρα – Πύργος στη Σύμβαση Παραχώρησης της Ολυμπίας Οδού. Μια έγκριση που όλο έρχεται και όλο δεν φτάνει!

Θα ήταν πραγματικά κωμικό αν δεν ήταν τραγικό!

Σταμάτησαν ένα έργο με ενεργά και στημένα εργοτάξια, με εργασίες σε εξέλιξη και με εκατοντάδες εργαζόμενους για μια άλλη λύση κατασκευής του δρόμου χωρίς να έχουν διασφαλίσει πρώτα τις απαραίτητες εγκρίσεις από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Εδώ και ένα χρόνο δεν έχει πέσει ούτε χαλίκι στο δρόμο, φθάνουμε στα μέσα του 2021 και το Υπουργείο Υποδομών συνεχίζει να διακηρύττει ότι μέχρι το 2024 θα έχει ολοκληρωθεί το έργο και οι πολίτες της Δυτικής Ελλάδας θα αποκτήσουν ένα σύγχρονο αυτοκινητόδρομο υψηλής ποιότητας και λειτουργικότητας.

Δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό από μια Κυβέρνηση που με πολιτική της απόφαση έχουν παγώσει όλα τα μεγάλα έργα στην περιοχή μας όπως πχ η υπογειοποίηση του τρένου.

Δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό από μια Κυβέρνηση που ανέλαβε τη διακυβέρνηση διακηρύσσοντας τα περί επιτελικού κράτους και έχει φθάσει πλέον στην επιτομή της επιτελικής ανικανότητας!

Το Γραφείο Τύπου

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΧΑΪΑΣ