Ο ΣΥΡΙΖΑ Αχαϊας διοργάνωσε συνάντηση διαλόγου με Βορειοηπειρώτες.

emporikos_om_agiassofias_2

Πάτρα, 26.11.2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: Ο ΣΥΡΙΖΑ Αχαϊας διοργάνωσε συνάντηση διαλόγου με Βορειοηπειρώτες.

Πριν από λίγες ημέρες, η Νομαρχιακή Επιτροπή Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ και η Οργάνωση Μελών Αγίας Σοφίας – Ζαβλανίου, στα πλαίσια της επαφής με ομάδες συμπολιτών μας που αντιμετωπίζουν ειδικά προβλήματα, διοργάνωσε συνάντηση με μέλη της κοινότητας των Βορειοηπειρωτών Πάτρας στον Εμπορικό και Εισαγωγικό Σύλλογο με σκοπό να γίνει ενημέρωση και καταγραφή των προβλημάτων που οι συμπολίτες μας αντιμετωπίζουν, έτσι ώστε να προχωρήσει μια συντονισμένη προσπάθεια για την όσο το δυνατόν καλύτερη αντιμετώπιση τους.

Στη συνάντηση έγινε αναφορά στις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-Οικολόγων και των συναρμόδιων Υπουργείων για τα θέματα κοινωνικής πολιτικής και πρόνοιας και ειδικότερα για τα προβλήματα στην επαναφορά του επιδόματος ανασφάλιστων υπερήλικων ομογενών αλλά και για τις βελτιωτικές ρυθμίσεις που εξετάζονται. Επίδομα που είχε καταργηθεί ολοσχερώς από την κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Επίσης αναφορά έγινε σε θέματα που αφορούν την πολιτογράφηση των ομογενών καθώς και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ομογενείς μας που διαμένουν στα μειονοτικά χωριά της Αλβανίας. Για τα παραπάνω ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους ο προσκεκλημένος στην εκδήλωση Γιώργος Τρίχας, μέλος της Γραμματείας του Τομέα Ομογενών του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη σύσκεψη παραβρέθηκε και ο βουλευτής Αχαΐας Κώστας Σπαρτινός, ο οποίος, εκ μέρους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, δεσμεύθηκε για την συνεργασία με τους φορείς για την προώθηση των αιτημάτων τους.

Παράλληλα, ο συντονιστής της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε ότι θα προχωρήσει σύντομα στην ανάληψη πρωτοβουλιών σε τοπικό επίπεδο, οι οποίες θα οδηγήσουν στον καλύτερο συντονισμό κόμματος και κυβέρνησης για επίτευξη των αναγκαίων λύσεων.

Η εκδήλωση ολοκλήρώθηκε με την υπόσχεση ότι η συνάντηση διαλόγου θα επαναληφθεί στο μέλλον με στόχο την ενημέρωση για την εξέλιξη των πρωτοβουλιών που ανελήφθησαν.

Το Γραφείο Τύπου

ΣΥΡΙΖΑ ΑΧΑΪΑΣ