Ο ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας συμπαραστέκεται στον αγώνα των εκπαιδευτικών.

συριζα αχαιας

Εν μέσω πανδημίας η κυβέρνηση της ΝΔ αποφάσισε, χωρίς κανένα διάλογο με τους εκπαιδευτικούς φορείς, να φέρει νομοσχέδιο για την εκπαίδευση που στην ουσία κατεδαφίζει ότι θετικό έγινε τα προηγούμενα χρόνια της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ενώ παράλληλα δεν λύνει κανένα από τα χρόνια προβλήματα της εκπαίδευσης.

Η κυβέρνηση της ΝΔ ένα χρόνο μετά την εκλογή της δεν έχει προχωρήσει στους μόνιμους διορισμούς που είχαν προβλεφθεί από την προηγούμενη κυβέρνηση και προσπαθεί να μειώσει τον αριθμό των αναπληρωτών με αύξηση του αριθμού των μαθητών στις τάξεις.

Παράλληλα με διάταξη σε άσχετο νομοσχέδιο καταργεί την παιδαγωγική ελευθερία στην τάξη και την δημοκρατία στους συλλόγους διδασκόντων, προσπαθώντας να εφαρμόσει σύστημα “big brother” στις αίθουσες διδασκαλίας.

Διακινδυνεύει για ελάχιστες μόνο ημέρες διδασκαλίας την επιστροφή των μαθητών γυμνασίων και λυκείων στα θρανία, χωρίς να παρέχει δωρεάν όλα τα απαραίτητα υγειονομικά μέτρα προφύλαξης, κάνοντας μαθητές και εκπαιδευτικούς πειραματόζωα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας συμπαραστέκεται στον αγώνα των εκπαιδευτικών για απόσυρση του νομοσχεδίου καθώς και της διάταξης για ζωντανή αναμετάδοση του μαθήματος με ήχο και εικόνα μέσα από τις σχολικές αίθουσες.

Απαιτεί από την κυβέρνηση να εφοδιάσει όλα τα σχολεία με το απαραίτητο υγειονομικό υλικό.

Καλεί τους πολίτες της Πάτρας να συμμετέχουν στο συλλαλητήριο που διοργανώνει  η ΕΛΜΕ Αχαΐας την Πέμπτη14/5/2020 στις 7 μ.μ. στη πλατεία Γεωργίου, τηρώντας αυστηρά όλες τις αναγκαίες προφυλάξεις.

Αν κάτι βγήκε σαν συμπέρασμα από την δύσκολη περίοδο της δοκιμασίας της χώρας μας από την υγειονομική κρίση είναι η απόλυτη ανάγκη στήριξης των Δημόσιων Κοινωνικών Αγαθών της Υγείας και της Παιδείας.

Και αυτό, με όλες μας τις δυνάμεις, δεν θα επιτρέψουμε να ξεχαστεί.

Το Γραφείο Τύπου

ΣΥΡΙΖΑ ΑΧΑΪΑΣ