Ο Κώστας Σπαρτινός για το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ

σπαρτινος
Όπως είπε μεταξύ άλλων, «συνέδριο έπρεπε να γίνει. Ήταν μια δημοκρατική νομιμοποίηση που απαιτούσε να έχει η καινούρια ηγεσία. Το συνέδριο ήταν πολύ σημαντικό γιατί ήταν το πρώτο με το ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση. Ήταν διαφορετικό γιατί το κλίμα μέσα στο συνέδριο δεν είχε σχέση με το κλίμα του προηγούμενου, όπου πριν τρία χρόνια υπήρχαν ισχυρές αντιπαραθέσεις, υπήρχαν και σχέδια πολιτικά που σε κάποια σημεία ήταν αποκλίνοντα.

Τώρα δεν υπήρχαν τέτοια φαινόμενα. Υπήρχε μια ευθύνη όλων των συνέδρων να υπάρξει και ένα κλίμα ομοψυχίας, το οποίο βέβαια δεν απαγόρευε και την κριτική και τις ενστάσεις από διάφορες πλευρές της πολιτικής, της λειτουργίας του κόμματος. Όλα αυτά τα οποία πιστεύουμε ότι συζητήθηκαν σε αρκετό βαθμό και καταλήξανε σε μια θετική έκβαση, βγαίνοντας από το συνέδριο να είμαστε όλοι πιο σίγουροι για αυτό που κάνουμε».

Για το αν θα αλλάξει κάτι στο κόμμα από σήμερα, ο κ. Σπαρτινός απάντησε, «αυτό θα φανεί στην πράξη.
«Όπως είπα, κριτική έγινε. Δεν αντιμετώπισα τις τοποθετήσεις των συντρόφων ως εκπροσώπους τάσεων.  Δεν εντάσσομαι σε καμία τάση, παρόλο που θεωρώ ότι είναι σωστό να υπάρχουν τάσεις σε ένα κόμμα σαν το ΣΥΡΙΖΑ, αλλά νομίζω ότι δεν έχουν διαμορφωθεί ακόμα πλατφόρμες ιδεολογικές και πολιτικές με βάση τα καινούρια δεδομένα. Αντιμετώπισα τις τοποθετήσεις καθενός ως τοποθετήσεις προσωπικές και εκεί βρήκα κριτικές εύστοχες, βρήκα κριτικές που ήταν υπερβολικές», πρόσθεσε ο κ. Σπαρτινός.
Τέλος για τα κινήματα δήλωσε πως, «Δυσκολίες προφανώς υπάρχουν αλλά αυτό είναι καθήκον μας να τις αντιμετωπίσουμε.  Δεν πρέπει να είμαστε ενάντια σε κινήματα που είναι γνήσια και διαπιστώνουν πραγματικές κοινωνικές δυσκολίες ή καθυστερήσεις που συμβαίνουν. Αυτά πρέπει να τα δούμε και να έχουμε συνεργασιμότητα μαζί τους. Από την άλλη μεριά κινήματα που εμφανίζονται να απαγορεύουν πλειστηριασμούς σε έναν εργολάβο που χρωστάει 12,5 εκ. στο κράτος, με αυτά τα κινήματα δεν είμαστε μαζί προφανώς και δεν ήμαστε μαζί ούτε και την εποχή που ήμαστε αντιπολίτευση. Διότι πρέπει κανείς να αντιμετωπίζει την ουσία των πραγμάτων και όχι έτσι γενικά και επικοινωνιακά να τοποθετείται σε πολύ σοβαρά ζητήματα».

Ακούστε