Ο εμπαιγμός των μηχανικών και των πολιτών από την κυβέρνηση μέσω του προγράμματος «Εξοικονομώ – αυτονομώ» συνεχίζεται

αναγνωστοπουλου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΣΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

 

Ο εμπαιγμός των μηχανικών και των πολιτών από την κυβέρνηση μέσω του προγράμματος «Εξοικονομώ – αυτονομώ» συνεχίζεται και στην περιοχή μας. Συγκεκριμένα σήμερα Παρασκευή ήταν η σειρά της Δυτικής Ελλάδας να γνωρίσει την απόλυτη απαξίωση. Το πρόγραμμα άνοιξε στις 10  και σε λιγότερο από 15 λεπτά εξαντλήθηκαν οι πόροι 57.000.000€  που αφορούσαν την περιοχή μας και οι μηχανικοί έμειναν να κοιτάζουν τις παγωμένες οθόνες τους.

Για μια ακόμη φορά αναδείχθηκε το αδιέξοδο της εμμονής της κυβέρνησης στη λειτουργία ενός τόσο λαοφιλούς προγράμματος με τη διαδικασία της χρονικής προτεραιότητας που δεν αφήνει ούτε περιθώριο για επιλαχόντες. Οι πολίτες ενδιαφέρθηκαν, μπήκαν σε έξοδα να ετοιμάσουν τις προτάσεις τους και δεν είχαν την ευκαιρία ούτε καν να τις ανεβάσουν στο σύστημα. Οι δε μηχανικοί, από επιστήμονες έγιναν ταχυδακτυλουργοί στην προσπάθεια τους να περάσουν όπως όπως ότι πρόλαβαν, σε μια συνθήκη που προσβάλει το επιστημονικό τους κύρος και τους εκθέτει στα μάτια του κόσμου.

Επιβάλλεται να αλλάξει αυτή η απαράδεκτη διαδικασία χρονικής προτεραιότητας και να γίνει ανταγωνιστική με ορισμένο χρόνο και να σχεδιαστεί σύντομα ένας νέος κύκλος που θα σέβεται και τον πολίτη και τον μηχανικό. Από τη στιγμή που το πρόγραμμα είναι τόσο ελκυστικό στον πολίτη, θα πρέπει να εξασφαλιστούν επιπλέον κονδύλια ,να αλλάξει ο τρόπος αξιολόγησης και να μπουν κριτήρια που θα διασφαλίζουν την αξιοπιστία του προγράμματος.

Μπορεί να έχουμε πανδημία και να θεωρεί η κυβέρνηση ότι ο λαός δε δίνει σημασία, όμως οι πολίτες και οι μηχανικοί είναι εδώ και διεκδικούν αξιοπρέπεια. Ας το λάβουν σοβαρά υπ’ όψη τους εκεί στο υπουργείο.

/ Βουλευτές Αχαΐας