Ο βουλευτής Αχαϊας του ΣΥΡΙΖΑ Ριζούλης Ανδρέας συναντήθηκε με τον Υπ κ. Κώστα Γαβρόγλου

IMG_20180917_121206

Δελτίο τύπου

Ο βουλευτής Αχαϊας του ΣΥΡΙΖΑ Ριζούλης Ανδρέας συναντήθηκε στο Υπουργείο Παιδείας με τον Υπουργό κ. Κώστα Γαβρόγλου στις 17/9.

Ο βουλευτής ενημέρωσε τον Υπουργό για τα τρέχοντα ζητήματα της εκπαίδευσης στην Αχαϊα , με αφορμή και την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Ειδικότερα συζητήθηκαν τα εξής.

  • Η προκήρυξη νέων θέσεων αναπληρωτών  κυρίως για την κάλυψη κενών σε σχολεία όπως το Γυμνάσιο και Λύκειο Κλειτορίας τα οποία παρουσιάζουν σοβαρά κενά εκπαιδευτικών.
  • Ο επαναχαρακτηρισμός του Γυμνασίου και Λυκείου Κλειτορίας ως δυσπρόσιτα.
  • Η περαιτέρω ενίσχυση και αναβάθμιση του ΚΠΕ Κλειτορίας-Ακράτας.
  • Η έγκριση δημιουργίας ολιγομελούς τμήματος  Γ Λυκείου στο 10ο ΓΕΛ Πάτρας.
  • Η δημιουργία 2ου ΙΕΚ στην Πάτρα, με ειδικότητες που δεν καλύπτονται από το νέο μεταλυκειακό θεσμό, θέμα που είχε συζητηθεί και με τον πρώην υφυπουργό Δημήτρη Μπαξεβανάκη.
  • Η ενίσχυση των εργαστηρίων του ΚΕΤΧ με εκπαιδευτικό υλικό καθώς χρησιμοποιούνται από τους σπουδαστές του ΙΕΚ Πάτρας για άσκηση.

Συζητήθηκαν ακόμα γενικότερα θέματα της εκπαίδευσης όπως το ζήτημα των διορισμών εκπαιδευτικών σε πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση καθώς και η διαδικασία μεταγγραφών των φοιτητών.

Ο Υπουργός άκουσε με ενδιαφέρον τα ζητήματα που έθεσε ο Ανδρέας Ριζούλης και τα πλέον επείγοντα ζητήματα θα αντιμετωπιστούν άμεσα.

Επισυνάπτεται φωτογραφία από την συνάντηση.

To γραφείο τύπου του βουλευτή

/ Βουλευτές Αχαΐας