Ο Αν. Ριζούλης στις περιοχές της Δυτ. Αχαΐας που επλήγησαν από την κακοκαιρία

Ριζούλης

Δελτίο τύπου 

O Ανδρέας Ριζούλης επισκέφθηκε το Σάββατο και την Κυριακή τις περιοχές της Δυτικής Αχαϊας που επλήγησαν πρόσφατα από το χαλάζι και την κακοκαιρία.

Συναντήθηκε με παραγωγούς στο Καγκάδι, στα Σαγέικα και στο Ριόλο και διαπίστωσαν μαζί το μέγεθος των ζημιών σε καλλιέργειες από οπωροκηπευτικά και αμπέλια , ζημιές που σε ορισμένες αφορούν το 100% της καλλιεργήσιμης γης.

Έγινε ακόμα συζήτηση με παραγωγούς σε σχέση με την καταβολή των αποζημίωσεων τους. Οι παραγωγοί εξέφρασαν την ανησυχία τους για την έγκαιρη πιστοποίηση του μεγέθους των ζημιών από τα κλιμάκια του ΕΛΓΑ.

Σε επαφή που είχε ο Ανδρέας Ριζούλης με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Κουρουμπέ γνωστοποιήθηκε ότι το υπόλοιπο των οφειλών από προηγούμενες καταστροφές σε ορισμένους παραγωγούς θα εξοφληθεί το αργότερο μέχρι το Σεπτέμβριο ενώ μέχρι τον Ιανουάριο θα καταβληθούν οι αποζημιώσεις από τις πρόσφατες καταστροφές.

Συζητήθηκαν ακόμα τρόποι ανακούφισης των πληγέντων σε σχέση με τις τρέχουσες οικονομικές τους υποχρεώσεις. Οι παραγωγοί εξάλλου διατύπωσαν προτάσεις ώστε η λειτουργία του ΕΛΓΑ να γίνει πιο αποτελεσματική τις οποίες και ο βουλευτής δεσμεύτηκε να διαβιβάσει και να προωθήσει αρμοδίως.

Τη Δευτέρα το πρωί ο Ανδρέας Ριζούλης επισκέφθηκε το κατάστημα του ΕΛΓΑ στην Πάτρα και μίλησε με τον διευθυντή, μετέφερε τις ανησυχίες των αγροτών, ενημερώθηκε για το συνολικό πρόβλημα στην Αχαϊα και την Αιγιάλεια όπως και για την διαδικασία των αιτήσεων και των αποζημιώσεων.

Ο διευθυντής του ΕΛΓΑ διαβεβαίωσε ότι μετά το πέρας των αιτήσεων τα αρμόδια κλιμάκια του ΕΛΓΑ θα προβούν άμεσα στους απαιτούμενους ελέγχους για να πιστοποιηθούν οι ζημιές και έγκαιρα οι παραγωγοί θα αποζημιωθούν για τις καταστροφές που υπέστησαν με τις σωστές διαδικασίες.

Επισυνάπτονται φωτογραφίες από την επίσκεψη στις περιοχές

Το γραφείο τύπου του βουλευτή

IMG_2830 (2) 20403765_1227336280745721_1639037090_n 20270086_1227336440745705_279559380_n

/ Βουλευτές Αχαΐας