Ο Αν. Ριζούλης για τα οφέλη των ενεργειακών κοινοτήτων στην τοποθέτηση του στην Ολομέλεια

rizoy

Δελτίο τύπου

Στην τοποθέτηση του ο Ανδρέας Ριζούλης  εξήγησε με παραδείγματα από την Ελλάδα και την Ευρώπη πως οι ενεργειακές κοινότητες μπορούν να υπηρετήσουν την πολιτική εκδημοκρατισμού της παραγωγής πράσινης ενέργειας, με οικονομικά οφέλη για όλους τους πολίτες και την ενεργειακή αυτάρκεια της χώρας.

Σχετικά με την κριτική του νομοσχεδίου από το ΚΚΕ, ανέφερε πως χρησιμοποιώντας τον όρο “υποτιθέμενη κλιματική αλλαγή” ταυτίζεται με τις πιο σκληρές απόψεις των Ρεμπουμπλικάνων και του Τραμπ στις ΗΠΑ που λένε ότι δεν υπάρχει κλιματική αλλαγή και πολιτικές περιορισμού των ρύπων.

Ο Ανδρέας Ριζούλης αναφέρθηκε στον κ. Μανιάτη και τον κάλεσε να χαρακτηρίσει τις κυβερνήσεις στις οποίες ο ίδιος συμμετείχε, και οι οποίες κατασπατάλησαν δημόσιο χρήμα, σε διάφορα σκάνδαλα τύπου ΚΕΕΛΠΝΟ και μοίραζαντος σε ημετέρους.

Ο βουλευτής έκλεισε την τοποθέτηση του λέγοντας ότι με την παρούσα κυβέρνηση όλα αυτά αποτελούν παρελθόν και οι στόχοι του πλεονάσματος επιτυγχάνονται με σεβασμό στο δημόσιο χρήμα και τον Ελληνικό λαό.

 

/ Βουλευτές Αχαΐας