Οι νέες περιπέτειες του κ. Αυγενάκη.

Μαρκου

Όπως πρόσφατα δηλώσαμε ο Υφυπουργός Αθλητισμού κ. Αυγενάκης θα μείνει στην ιστορία του Αθλητισμού ως ο άνθρωπος που ανάλωσε το μεγαλύτερο μέρος της θητείας του γράφοντας, σβήνοντας και ξαναγράφοντας στο γόνατο τροπολογίες, με τις οποίες παρεμβαίνει απροκάλυπτα σε εκλογικές διαδικασίες και παραβιάζει με ωμό και απροκάλυπτο τρόπο τα Καταστατικά των Αθλητικών Ομοσπονδιών.

Τελευταίο του κατόρθωμα αυτή τη φορά ήταν η τροπολογία που κατέθεσε την Παρασκευή, 19 Μαρτίου, σε σχέδιο νόμου του Υπουργείου Οικονομικών, με τίτλο «Κωλύματα αθλητικού νόμου και καταστατικές διατάξεις».

Η τροπολογία, που φέρει μάλιστα αναδρομική ισχύ, στοχεύει στην κατάργηση των κωλυμάτων που υπάρχουν στα καταστατικά των αθλητικών ομοσπονδιών όσον αφορά το δικαίωμα του εκλέγεσθαι στα αιρετά όργανα. Με τον τρόπο αυτό ο κ. Αυγενάκης διασφαλίζει την υποψηφιότητα του Θ. Ζαγοράκη, ο οποίος εμφάνισε κώλυμα λόγω του ότι είναι κάτοχος πρακτορείου ΠΡΟΠΟ.

Ο κ. Ζαγοράκης μπορεί να εξελιχθεί στον καλύτερο πρόεδρο της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας. Το πρόβλημα είναι ότι η υποψηφιότητά του έλκει τη νομιμότητά της στα νομοθετικά τερτίπια ενός Υφυπουργού, τα οποία απαξιώνουν το Αυτοδιοίκητο των Ομοσπονδιών και ακυρώνουν τον δημοκρατικό τρόπο λειτουργίας τους.

Και όταν δεν λειτουργούν οι θεσμοί και η δημοκρατία το πρόβλημα γίνεται πολύ μεγάλο.

Με εκτίμηση

Ο βουλευτής

Κώστας Μάρκου  

Αλεξάνδρου Υψηλάντου 216, Πάτρα

Τηλ:   2610313501 

/ Βουλευτές Αχαΐας