«Οι Έλληνες Ρομά της Δυτικής Αχαΐας σε ανθρωπιστική κρίση, η ΝΔ αδιαφορεί πλήρως».

αναγνωστ

 

Οι Έλληνες Ρομά των οικισμών και καταυλισμών της περιοχής της Δυτικής Αχαΐας βρίσκονται σε ακραία επισιτιστική κρίση. Διαβιούν κάτω από τα όρια της φτώχειας, αποκλεισμένοι, χωρίς να μπορούν να ασκήσουν καμία από τις επαγγελματικές τους δραστηριότητες.

Ο Πρόεδρος, κ. Βασίλειος Πάντζος, της Πανελλαδικής Συνομοσπονδίας Ελλήνων Ρομά- ΕΛΛΑΝ ΠΑΣΣΕ καθώς και ο Αντιπρόεδρος κ. Αντώνης Μπατζαλής και Πρόεδρος του τοπικού συλλόγου Νεολαίων και Γυναικών Ρομά Κάτω Αχαΐας «Ο Άγιος Γεώργιος» έστειλαν επανειλημμένα επιστολές σε όλους τους αρμόδιους φορείς, στον Υπουργό Εσωτερικών κ.Θεοδωρικάκο, στον Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας κ. Χαρδαλιά, στον Γενικό Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας κ. Σταμάτη, στον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας κ. Φαρμάκη και σε όλους τους βουλευτές του Νομού Αχαΐας χωρίς να πάρουν καμία απάντηση ούτε από τον Περιφερειάρχη -ο οποίος αδιαφορεί πλήρως-, ούτε από τον Υπουργό Εσωτερικών –αυτόν πάλι τον εμποδίζει ο καπιταλισμός- ούτε από τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας. Στην κοινοβουλευτική ερώτηση των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας, Σίας Αναγνωστοπούλου και Κώστα Μάρκου, από τα τέλη Μαρτίου, μόλις εχθές δόθηκε απάντηση από το Υπουργείο Εσωτερικών, ότι διατέθηκαν στον Δήμο Δυτικής Αχαΐας 40000 ευρώ, τα οποία δυστυχώς ο Δήμος (κατόπιν επικοινωνίας μου με τον Δήμαρχο) δεν μπορεί να διαθέσει για τους Ρομά για γραφειοκρατικούς λόγους. Θα κατατεθεί εκ νέου αυτή τη φορά, επίκαιρη ερώτηση μου προς τον Υπουργό Εσωτερικών προκειμένου να απαντήσει πως σκέφτεται να αντιμετωπίσει την ανθρωπιστική αυτή κρίση.

Μέχρι τότε όμως ζητάμε άμεση λύση και άρση των γραφειοκρατικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο Δήμος, κυρίως όμως άμεση ανταπόκριση στο κατεπείγον ανθρωπιστικό ζήτημα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες Ρομά της Δυτικής Αχαΐας. Οι άνθρωποι αυτοί, όπως κάθε Έλληνας πολίτης, δικαιούνται τη στήριξη του Κράτους σε αυτή τη δύσκολη υγειονομικά και οικονομικά περίοδο. Ανήκουν στις πιο ευάλωτες ομάδες και η Πολιτεία, Περιφερειάρχης και Υπουργός τους έχουν ξεχάσει.

/ Βουλευτές Αχαΐας