«Να ανακληθεί άμεσα – η παρά τη θέληση της υπαλλήλου – μετακίνησή της στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» και να αποκατασταθεί η ομαλή λειτουργία στη ροή της διαχείρισης του ανθρωπίνου δυναμικού της 6ης ΥΠΕ, που κλυδωνίζεται από τις αδιαφανείς και δυσανάλογες αποφάσεις του Διοικητή της κ. Καρβέλη.»

βουλε

Θέμα: «Να ανακληθεί άμεσα – η παρά τη θέληση της υπαλλήλου – μετακίνησή της στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» και να αποκατασταθεί η ομαλή λειτουργία στη ροή της διαχείρισης του ανθρωπίνου δυναμικού της 6ης ΥΠΕ, που κλυδωνίζεται από τις αδιαφανείς και δυσανάλογες αποφάσεις του Διοικητή της κ. Καρβέλη.»

Οι Βουλευτές Αχαϊας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κώστας Μάρκου και Σία (Αθανασία) Αναγνωστοπούλου κατέθεσαν, ως Αναφορά στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού ελέγχου, το από 9 Ιανουαρίου 2023 και με αρ. πρωτ. 2 Δελτίο Τύπου του Συλλόγου Εργαζομένων στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας Δυτικής Ελλάδας- Πελοποννήσου και Υπαλλήλων της 6ης  ΥΠΕ. Η Αναφορά συνυπογράφεται από 8 ακόμη Βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης.

Το σχετικό δελτίο τύπου εκδόθηκε με αφορμή τις πρόσφατες αποφάσεις του Διοικητική της 6ης ΥΠΕ κ. Καρβέλη για μετακινήσεις υπαλλήλων, οι οποίες στερούνται διαφάνειας, νόμιμης αιτιολογίας και πολλές φορές λογικής. Οι πρακτικές διαχείρισης-κυρίως του ανθρωπίνου δυναμικού- του Διοικητή κ. Καρβέλη κατά την άποψη του Σωματείου Εργαζομένων ρέπουν προς την αυθαιρεσία και τη μεροληψία και η πρόσφατη μετακίνηση υπαλλήλου ορισμένου κλάδου – παρά τη θέλησή της- στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» την ίδια ακριβώς περίοδο, κατά την οποία ο Διοικητής είχε απορρίψει το αίτημα για μετακίνηση (για προσωπικούς λόγους) άλλου υπαλλήλου του ιδίου κλάδου προς τον ίδιο φορέα, αποτελεί τρανταχτή απόδειξη των παραπάνω.

Οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κάλεσαν τον αρμόδιο Υπουργό Υγείας να επιληφθεί του θέματος, να ανακαλέσει άμεσα την εν λόγω μετακίνηση της ως άνω υπαλλήλου – η οποία μετακινείται παρά τη θέλησή της – και να αποκαταστήσει την ομαλή λειτουργία στη ροή της διαχείρισης του ανθρωπίνου δυναμικού της 6ης ΥΠΕ, που κλυδωνίζεται από τις αδιαφανείς και δυσανάλογες αποφάσεις του Διοικητή της κ. Καρβέλη.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Αναφοράς:

                                                                      

Προς το Προεδρείο της Βουλής

                                                                                     ΑΝΑΦΟΡΑ

Προς Τον Υπουργό Υγείας

 

Θέμα: Οι πρόσφατες μετακινήσεις υπαλλήλων με απόφαση του διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Καρβέλη ρέπουν προς την αυθαιρεσία.

Οι Βουλευτές Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κώστας Μάρκου και Αθανασία Αναγνωστοπούλου καταθέτουν ως Αναφορά το από 9 Ιανουαρίου 2023 και με αρ. πρωτ. 2 Δελτίο Τύπου του Συλλόγου Εργαζομένων στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας Δυτικής Ελλάδας- Πελοποννήσου και Υπαλλήλων της 6ης ΔΥΠΕ. Το εν λόγω δελτίο τύπου εκδόθηκε με αφορμή τις πρόσφατες αποφάσεις του Διοικητική της 6ης ΥΠΕ κ. Καρβέλη για μετακινήσεις υπαλλήλων, οι οποίες στερούνται διαφάνειας, νόμιμης αιτιολογίας και πολλές φορές λογικής. Είναι πλέον γνωστό, ότι οι πρακτικές διαχείρισης – κυρίως του ανθρωπίνου δυναμικού – του Διοικητή κ. Καρβέλη ρέπουν προς την αυθαιρεσία και την μεροληψία και η πρόσφατη μετακίνηση υπαλλήλου ορισμένου κλάδου – παρά τη θέλησή της- στο νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» την ίδια ακριβώς περίοδο, κατά την οποία ο Διοικητής είχε απορρίψει το αίτημα για  μετακίνηση (για προσωπικούς λόγους) άλλου υπαλλήλου του ιδίου κλάδου προς τον ίδιο φορέα, αποτελεί τρανταχτή απόδειξη των παραπάνω, επιβεβαιώνοντας περίτρανα τους ισχυρισμούς του  Συλλόγου των Εργαζομένων.

Καλείται ο αρμόδιος Υπουργός να επιληφθεί του θέματος, να ανακαλέσει άμεσα την εν λόγω μετακίνηση της ως άνω υπαλλήλου – η οποία μετακινείται παρά τη θέλησή της -, να αποκαταστήσει την ομαλή λειτουργία στη ροή της διαχείρισης του ανθρωπίνου δυναμικού της 6ης ΥΠΕ, που κλυδωνίζεται από τις αδιαφανείς και δυσανάλογες αποφάσεις του Διοικητή της κ. Καρβέλη και να ενημερώσει το Σώμα για τις ενέργειές του.

 

Επισυνάπτεται το σχετικό δελτίο τύπου.

Αθήνα, 16.01.2023

Οι καταθέτοντες Βουλευτές

Μάρκου Κώστας

Αναγνωστοπούλου Αθανασία(Σία)

Γκιόλας Γιάννης

Ηγουμενίδης Νικόλαος

Κασιμάτη Νίνα

Μπακαδήμα Φωτεινή

Μπάρκας Κωνσταντίνος

Πούλου Παναγιού

Χρηστίδου Ραλλία

Ψυχογιός Γεώργιος

/ Βουλευτές Αχαΐας