Να ανακηρυχθεί ο κ. Καραμανλής επίτιμος δημότης και της Πάτρας και του Πύργου

βουλε

ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΚΟΥ – ΑΘΑΝΑΣΙΑ [ΣΙΑ] ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΑΧΑΪΑΣ

                                                      

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

.

Εν μέσω κυβερνητικών πανηγυρισμών δόθηκε σήμερα το «πράσινο φως» από την Κομισιόν για την κατασκευή του τμήματος Πάτρας-Πύργου της Ολυμπίας Οδού, με χρηματοδότηση ύψους 217 εκατ. ευρώ από το ελληνικό δημόσιο. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Καραμανλής είχε πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτή την εξέλιξη.

— Σταμάτησε το έργο το 2019 με στόχο να το δώσει σε συγκεκριμένο ανάδοχο – Αναγκάζει τους πολίτες να περιμένουν για χρόνια την ολοκλήρωση του έργου, τη στιγμή που το 2023 θα είχε παραδοθεί.

— Προσέθεσε «καπέλο» 114 εκατ. ευρώ, που θα πληρώνουν οι πολίτες μέσω διοδίων σε όλη την παραχώρηση δίνοντας για τρία χρόνια το σύνολο του αυτοκινητοδρόμου.

— Αύξησε το κόστος κατασκευής του οδικού άξονα από τα 225 εκατ. ευρώ, όπως είχε προκύψει από τις ανοιχτές διεθνείς διαγωνιστικές διαδικασίες, κατά 75 εκατ. Ευρώ λόγω της απευθείας ανάθεσης, που προτιμήθηκε αντί των διαγωνιστικών διαδικασιών.

— Μόλις πριν  από λίγους μήνες κατήργησε την Υπουργική Απόφαση του 2014 με νόμο ενώ είχε ολοκληρωθεί η σύμβαση της Ολυμπίας Οδού, προκειμένου να προχωρήσει στην απευθείας ανάθεση.

Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αυτή η έξοχη προσφορά του προς τη Δυτική Ελλάδα οφείλει τιμής από τους Δήμους Πάτρας και Πύργου.

/ Βουλευτές Αχαΐας