Μόνη δικαίωση οι ΝΑΖΙ στη φυλακή!

moni_daikaiwsi_Patra

Η ώρα της απόφασης έφτασε.

Την Τετάρτη 7 Οκτωβρίου το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων θα ανακοινώσει την απόφαση για τη ναζιστική εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, μια απόφαση μεγάλης ιστορικής σημασίας για το πολιτικό και κοινωνικό γίγνεσθαι της χώρας μας. Η απόδοση δικαιοσύνης αφορά όχι μόνο τα θύματα των επιθέσεων αλλά όλη την κοινωνία, όλες και όλους  που παλεύουμε καθημερινά για μια δημοκρατική κοινωνία που όλες και όλοι θα συνυπάρχουμε με αποδοχή και σεβασμό, ενάντια στο μίσος, στο ρατσισμό, στη βία  και τις διακρίσεις.

Η καταδίκη της ΧΑ πρέπει να είναι συνολική. Η δολοφονία του Παύλου Φύσσα, οι απόπειρες ανθρωποκτονίας σε βάρος των Αιγύπτιων ψαράδων και των μελών του ΠΑΜΕ δεν έγιναν από μεμονωμένους εγκληματίες, βασίζονταν στην οργανωμένη δράση της ΧΑ και είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με τη ναζιστική ιδεολογία της. Με μια καταδικαστική απόφαση θα γίνει πράξη το ότι σε μια δημοκρατική κοινωνία οι φασιστικές, ναζιστικές πρακτικές δεν έχουν καμία νομιμοποίηση.

Κι αν η δίκη έφτασε στο τέλος της, ο αγώνας δεν τελειώνει εδώ. Δε θα εκλείψει η ακροδεξιά μισαλλόδοξη πολιτική μόνο με την καταδίκη των ναζιστών. Δε θα εκλείψει όσο βρίσκει «στέγη» είτε στην Ελληνική Λύση, είτε σε νέο κόμμα αυτών που αποχώρησαν από τη ΧΑ είτε μέσα στη ΝΔ. Δεν έχει περάσει πολύς καιρός  που στελέχη του περιβάλλοντος Σαμαρά, αλλά και σημερινοί βουλευτές της ΝΔ καλούσαν σε συνεργασία δεξιάς και ακροδεξιάς, για μια «σοβαρή ΧΑ», και μόλις λίγες ημέρες πριν την έκδοση της απόφαση ο Πρόεδρος της Βουλής αποφάσισε  να διορίσει την υπόδικη σύζυγο του Μιχαλολιάκου σε θέση μετακλητής συνεργάτιδάς του.

Την Τετάρτη 7 Οκτώβρη στις 11:00 π.μ. το πρωί στην πλατεία Γεωργίου όλες και όλοι να ενώσουμε τη φωνή μας με τους δημοκρατικούς πολίτες σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας για τη μόνη δικαίωση που είναι η καταδίκη των ναζί. Η πατραϊκή κοινωνία στέκεται αποφασιστικά απέναντι στο φασισμό, στην ακροδεξιά, στο φόβο, στη μισαλλοδοξία και στο ρατσισμό. Διεκδικούμε μια κοινωνία Δημοκρατική, με Κοινωνική Δικαιοσύνη, Ισότητα και Αλληλεγγύη. Μια κοινωνία Ανθρώπων και όχι Τεράτων.

Το Γραφείο Τύπου

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΧΑΪΑΣ