Με τους κάτοικους του νότιου διαμερίσματος και τον Λιμενάρχη Πάτρας συναντήθηκε ο Αν. Ριζούλης

IMG_20180414_104907 (1)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Ριζούλης Ανδρέας, την Πέμπτη 12  Απρίλη συμμετείχε στην συγκέντρωση πολιτιστικών συλλόγων του Νοτίου Διαμερίσματος της Πάτρας με θέμα την παρουσία μεταναστών και προσφύγων στην περιοχή.

Στη συνέχεια ο βουλευτής με εκπροσώπους των συλλόγων και επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται στο λιμάνι παρακολούθησε την κατάσταση που δημιουργείται κατά την επιβίβαση και αποβίβαση των πλοίων.

Το Σάββατο επισκέφθηκε τον κεντρικό λιμενάρχη της Πάτρας κύριο Δρόσο Ρεϊζη και συζήτησε την αντιμετώπιση του ζητήματος από πλευράς λιμενικού σώματος και ανταλλάχθηκαν απόψεις για τις δυνατότητες που υπάρχουν για καλύτερη λειτουργία του λιμανιού,  καθώς και τον τρόπο που το λιμενικό σώμα αντιμετωπίζει την όλη κατάσταση.

Το όλο ζήτημα θα μεταφερθεί την επόμενη βδομάδα από τον βουλευτή στα αρμόδια υπουργεία καθώς και στην αντίστοιχη επιτροπή μεταναστευτικής πολιτικής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Συμφωνήθηκε να υπάρξει το επόμενο διάστημα στενή επικοινωνία ώστε η εύρυθμη λειτουργία του λιμένα να αποκατασταθεί, πάντα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του λιμενικού σώματος.

/ Βουλευτές Αχαΐας