Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση “Για το Δημόσιο Δημοκρατικό Σχολείο της Ισότητας και της Ποιότητας: Η Επόμενη Μέρα” (Photos, Video)

smart

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Οργάνωσης Μελών Εκπαιδευτικών  της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία με θέμα “Για το Δημόσιο Δημοκρατικό Σχολείο της Ισότητας και της Ποιότητας: Η Επόμενη Μέρα”

Tην Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η ανοιχτή πολιτική εκδήλωση – συζήτηση της Οργάνωσης Μελών Εκπαιδευτικών του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχίας Αχαΐας με θέμα “Για το Δημόσιο Δημοκρατικό Σχολείο της Ισότητας και της Ποιότητας: Η Επόμενη Μέρα” στην κατάμεστη αίθουσα του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών με κεντρικό ομιλητή τον Νίκο Φίλη, Βουλευτή Α Αθήνας, Τομεάρχη Παιδείας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ–ΠΣ, πρώην Υπουργό Παιδείας.

smart

Ο Νίκος Φίλης μίλησε για  την επόμενη ημέρα στην παιδεία, όταν θα έχει αναλάβει μια προοδευτική κυβέρνησή που θα αποκαταστήσει το κλίμα δημοκρατίας στην εκπαίδευση.

Αναφέρθηκε στις αναγκαίες δομικές παρεμβάσεις που προτάσσει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την Παιδεία. Πρώτη παρέμβαση είναι η 14χρόνη υποχρεωτική εκπαίδευση, με μεταβατικό στάδιο την ενσωμάτωση σε αυτήν όλων των υπαρχόντων  τύπων Λυκείου.

Δεύτερη παρέμβασή είναι η καθιέρωση δυνατότητας ελεύθερης πρόσβασης στα πανεπιστημιακά ιδρύματα, με την επαναφορά των “πράσινων” και “κόκκινων” σχολών, όπως είχε θεσμοθετήσει και στην προηγούμενη διακυβέρνησή του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

smart

Τρίτη παρέμβαση είναι η προώθηση της ισότητας των φύλων στο σύνολο της μαθησιακής και διδακτικής διαδικασίας.

Τόνισε, επίσης, ότι είναι αναγκαίο να αντιμετωπίσθεί το ζήτημα των χαμηλών μισθών των εκπαιδευτικών, στο πλαίσιο της γενικής κατεύθυνσης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την τιμαριθμική αναπροσαρμογή των μισθών, σε συνδυασμό με άλλες οικονομικές ενισχύσεις, όπως το στεγαστικό επίδομα, τα οποία είναι αναγκαία για να υπάρξει στοιχειώδης αναγνώριση του κοινωνικού ρόλου του εκπαιδευτικού.

Στο πάνελ συμμετείχαν ο Φώτης Βασιλακόπουλος, αντιπρόεδρος της Α ΕΛΜΕ και ο Κώστας Γιαννόπουλος, Περιφερειακός Διευθυντής  Εκπαίδευση, οι οποίοι κατέθεσαν τη δική τους πολύχρονη εμπειρία σχετικά με τις παθογένειες και τις ανάγκες ενός σύγχρονου, δημοκρατικού, ποιοτικού δημόσιου σχολείου. Τη συζήτηση συντόνισε η εκπαιδευτικός και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Σοφία Σιδέρη.

Μετά το τέλος των ομιλιών τοποθετήθηκαν οι Βουλευτές Αχαΐας Σία  Αναγνωστοπούλου και Κώστας Μάρκου ενώ στη συνέχεια ακολούθησε εκτενής συζήτηση με ερωτήσεις και τοποθετήσεις των συμμετεχόντων μαθητών, φοιτητών και εκπαιδευτικών.

Δείτε το Βίντεο της εκδήλωσης ΕΔΩ

 

 

Το Γραφείο Τύπου

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΧΑΪΑΣ