Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την Έμφυλη Βία με θέμα «ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ, ΚΑΜΙΑ ΛΙΓΟΤΕΡΗ».

ekdilosi_emfili_via_No4

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία για την Έμφυλη Βία με θέμα «ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ, ΚΑΜΙΑ ΛΙΓΟΤΕΡΗ».

Με μεγάλη επιτυχία και αθρόα προέλευση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου στα Παλαιά Σφαγεία η ανοιχτή εκδήλωση της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Αχαΐας “Καμία μόνη, καμία λιγότερη”, με θέμα την έμφυλη βία.

Την εκδήλωση άνοιξε η ομάδα Derida παρουσιάζοντας την performance   femicide τιμώντας τη μνήμη  των γυναικών και κοριτσιών που δολοφονήθηκαν λόγω του  φύλου τους, στην Ελλάδα.

Στη συζήτηση που ακολούθησε συμμετείχαν η Ράνια Σβίγκου, Γραμματέας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, η Σία Αναγνωστοπούλου, Βουλεύτρια Αχαΐας και Τομεάρχισσα Πολιτισμού της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, η Τσιριγώτη Ζαχαρούλα, Αντιστράτηγος ε.α, ο Αθανάσιος Ζούπας, Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών και ο Στρατούλιας Γιάννης, ψυχίατρος.

Στη συζήτηση παρενέβησαν ο Βουλευτής Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κώστας Μάρκου, εκπρόσωποι φορέων και συλλογικοτήτων της πόλης μας.

Η Ράνια Σβίγκου μίλησε για τους λόγους που κρίνεται επιβεβλημένο να κατοχυρωθεί νομικά το έγκλημα της γυναικοκτονίας και ανέφερε  πως ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα επανακαταθέσει τη σχετική τροπολογία την οποία η κυβέρνηση της ΝΔ έχει απορρίψει ήδη δύο φορές. Στη συνέχει αναφέρθηκε στην ανάγκη ενίσχυσης και βελτίωσης του υποστηρικτικού πλαισίου στήριξης για τα θύματα της έμφυλης βίας.

Η Σία Αναγνωστοπούλου έκανε μια σύντομη ιστορική αναδρομή του γυναικείου κινήματος.

Η Ζαχαρούλα Τσιριγώτη αναφέρθηκε στις γυναίκες πρόσφυγες, που είναι πολλαπλά ευάλωτες, οι οποίες γίνονται θύματα έμφυλης βίας σε κάθε στάδιο του ταξιδιού τους και αντιμετωπίζουν μεγαλύτερες δυσκολίες να την καταγγείλουν.

Ο Αθανάσιος Ζούπας ανέλυσε το νομικό πλαίσιο της έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας και αναφέρθηκε στο δίκτυο αρωγής θυμάτων που έχει δημιουργήσει ο Δικηγορικός Σύλλογος Πατρών

Ο Γιάννης Στρατούλιας  έκανε μια κοινωνιολογική προσέγγιση του θέματος.

Μετά τις ομιλίες ο Βουλευτής Κώστας Μάρκου άνοιξε τον κύκλο των παρεμβάσεων φορέων και συλλογικοτήτων. Ακολούθησε εκτενής συζήτηση με ερωτήσεις και τοποθετήσεις των συμμετεχόντων.

 

Το Γραφείο Τύπου

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΧΑΪΑΣ

————————————————————————————

ΣΥ. ΡΙΖ. Α. – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΧΑΪΑΣ

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

Νομαρχιακή Επιτροπή Αχαϊας

Αλέξανδρου Υψηλάντη 216 και Γούναρη (5ος & 6ος όροφος), Τ.Κ. 26 222, Πάτρα

Τηλ: 2610 220600 / FAX: 2610 220600

email: [email protected]

URL: www.syriza-achaias.gr

FB: Συριζα Αχαίας