Μεθόδευση της Κυβέρνησης για το κλείσιμο του Καραμανδανείου Νοσοκομείου Παίδων.

συριζα αχαια

Ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αχαΐας αναφορικά με τη μεθόδευση της Κυβέρνησης για το κλείσιμο του Καραμανδανείου Νοσοκομείου Παίδων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία Αχαΐας καταγγέλλει στον λαό της Δυτικής Ελλάδας και των Ιονίων Νήσων την νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας που μεθοδεύει εδώ και μήνες το κλείσιμο του Καραμανδανείου Νοσοκομείου Παίδων και την αφομοίωσή του από την πανεπιστημιακή παιδιατρική κλινική.

Το μοναδικό Νοσοκομείο Παίδων εκτός περιφέρειας Αττικής κινδυνεύει!

Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία από την πρώτη στιγμή βρίσκεται στο πλευρό των εργαζόμενων του Καραμανδανείου.

Τρία χρόνια τώρα η Οργάνωση Υγειονομικών και οι Βουλευτές Αχαΐας Σία Αναγνωστοπούλου και Κώστας Μάρκου έχουν επισκεφτεί επανειλημμένα το νοσοκομείο και έχουν συζητήσει με τους εργαζόμενους και την διοίκηση. Επίσης, οι Βουλευτές Αχαΐας έχουν προχωρήσει επανειλημμένα σε αναφορές, ερωτήσεις και επερωτήσεις προς τον Υπουργό Υγείας αξιοποιώντας όλα τα διαθέσιμα μέσα στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου. Με πιο πρόσφατα παραδείγματα την συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης της Βουλεύτριας Αχαΐας Σίας Αναγνωστοπούλου προς τον Υπουργό Υγείας κ. Πλεύρη αναφορικά με τη στελέχωση του Αναισθησιολογικού Τμήματος του Καραμανδανείου στα μέσα Απρίλη, καθώς και την κατάθεση ως Αναφορά της επιστολής της ΕΙΝΑ για την κατάσταση της Υγείας στην Αχαία από τους Βουλευτές Αχαΐας πριν από μερικές μέρες.

Αξίζει να αναφερθεί ότι πριν από λίγο καιρό επισκεφτήκαμε και πάλι το Καραμανδάνειο με επικεφαλής τον πρώην Υπουργό Υγείας και Τομεάρχη της ΚΟ Ανδρέα Ξανθό. Στη συνάντηση αυτή οι εργαζόμενοι είχαν προειδοποιήσει για τις επικείμενες ελλείψεις των αναισθησιολόγων και καμία ενέργεια δεν έγινε από την πλευρά της Κυβέρνησης και της διοίκησης της 6ης ΥΠΕ. Θέσαμε το θέμα και στον ίδιο τον Πρόεδρο του κόμματος Αλέξη Τσίπρα κατά την επίσκεψή του στην Πάτρα.

Καλούμε την διοίκηση της 6ης ΥΠΕ, την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και τους Βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος να αναλογισθούν τις ευθύνες τους, να σταματήσουν τις ανέξοδες φωτογραφήσεις δημοσίων σχέσεων και να προστατεύσουν το νοσοκομείο και τα παιδιά μας. Οφείλουν να προκηρύξουν άμεσα τις θέσεις των αναισθησιολόγων που αρνούνται προκλητικά εδώ και μήνες να κάνουν και να δρομολογήσουν την επέκταση του νοσοκομείου και την περαιτέρω ενδυνάμωσή του.

Όλοι μαζί στο συλλαλητήριο της 3ης Ιούνη στις 7.30 μμ στην πλατεία Γεωργίου να διατρανώσουμε την αντίθεσή μας στα σκοτεινά σχέδια της κυβέρνησης.

ΤΟ ΚΑΡΑΜΑΝΔΑΝΕΙΟ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ

Το Γραφείο Τύπου

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΧΑΪΑΣ