«Μαθητευόμενοι μάγοι (;) ή πως εξανεμίστηκαν 57 εκατομμύρια σε 15 λεπτά».

συριζα αχαια

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αχαΐας.

Το είδαμε να συμβαίνει όλες τις προηγούμενες ημέρες για το πρόγραμμα «Εξοικονομώ-Αυτονομώ», που η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας παρουσίασε ως πολύφερνη νύφη που θα φέρει την ανάπτυξη στο χώρο των κατασκευών, σε άλλες περιφέρειες αλλά δεν περιμέναμε ούτε στους χειρότερους εφιάλτες μας αυτό που συνέβη στην Δυτική Ελλάδα.

Μετά την Ήπειρο, τα Ιόνια Νησιά, την Πελοπόννησο, τη Στερεά Ελλάδα και την Αττική σήμερα ήταν η σειρά της Δυτικής Ελλάδας να σπάσει όλα τα ρεκόρ!

Εν ριπή οφθαλμού!

Σε λιγότερο από 15 λεπτά έκλεισε η πλατφόρμα του προγράμματος για την περιφέρεια και εξανεμίστηκαν τα 57 εκατομμύρια ευρώ που είχαν δεσμευθεί προκαλώντας εύλογα ερωτηματικά για τις αιτίες που οδήγησαν σε αυτή τη κατάσταση. Με λιτή ανακοίνωση το αρμόδιο υπουργείο και ο κ. Χατζηδάκης μας ενημέρωσαν ότι με τον τρόπο αυτό εγκρίθηκαν μόλις 2.356 αιτήσεις που αντιστοιχεί στο 30% των 7.985 αιτήσεων που υποβλήθηκαν στα 15 λεπτά που έμεινε ανοικτή η πλατφόρμα. Χωρίς να υπολογίζει κανείς τους χιλιάδες φακέλους που έμειναν ανοικτοί γιατί δεν υπήρξε χρόνος να κατατεθούν. Χωρίς να υπολογίζονται οι χιλιάδες εργατοώρες που αφιέρωσαν οι μηχανικοί, οι λογιστές και άλλοι ελεύθεροι επαγγελματίες για να προετοιμάσουν όλους αυτούς του φακέλους. Χωρίς  να λαμβάνει κανείς υπόψη του την προσμονή χιλιάδων συμπολιτών μας να βελτιώσουν τις συνθήκες διαβίωσης τους στη μόνιμη κατοικία τους μέσα σε αυτές τις ιδιαίτερες υγειονομικές συνθήκες. Όλους αυτούς η κυβέρνηση τους υποχρεώνει να μένουν μέσα στα σπίτια τους λόγω των αυστηρών περιοριστικών μέτρων αλλά δεν τους δίνει την ευκαιρία να διεκδικήσουν με αξιώσεις τη δυνατότητα να τα ζεστάνουν.

Δεν είναι η πρώτη φορά, αλλά πολύ φοβόμαστε ότι δεν θα είναι και η τελευταία, που η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας γυρίζει τη πλάτη της στις πραγματικές ενεργειακές ανάγκες των πολιτών της Δυτικής Ελλάδας.

Δεν είναι η πρώτη φορά, αλλά πολύ φοβόμαστε ότι δεν θα είναι και η τελευταία, που η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας εμπαίζει εν ψυχρώ το τεχνικό δυναμικό της περιοχής μας.

 

Το Γραφείο Τύπου

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΧΑΪΑΣ