Μία ακόμα άδικη και παράλογη Υπουργική Απόφαση της κ. Κεραμέως

βουλευτες

Θέμα: «Μία ακόμα άδικη και παράλογη Υπουργική Απόφαση της κ. Κεραμέως».

Με μια ακόμα Υπουργική Απόφαση της κ. Κεραμέως, η οποία αποτελεί μνημείο παραλογισμού, έχει έρθει αντιμέτωπη η σχολική κοινότητα των Μουσικών Σχολείων της χώρας.

Ο παραλογισμός που δημιουργεί η συγκεκριμένη Υ.Α., έγκειται στο ότι οδηγεί τις μαθήτριες και τους μαθητές, που σε μάθημα μουσικής παιδείας βαθμολογηθούν κάτω από 10, προκειμένου να μην απομακρυνθούν από το μουσικό σχολείο και να έχουν τη δυνατότητα επανεξέτασης τον Σεπτέμβριο, να επιδιώξουν να βαθμολογηθούν κάτω από τη βάση και σε ένα τουλάχιστον μάθημα γενικής παιδείας, έτσι ώστε να κριθούν μετεξεταστέες/οι.

Το θέμα αυτό αναδείχθηκε μετά από σχετική ανακοίνωση – επιστολή  της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων, την οποία κατέθεσαν με τη μορφή Κοινοβουλευτικής Αναφοράς οι βουλευτές Αχαΐας Κώστας Μάρκου και Σία Αναγνωστοπούλου, μαζί με 28 ακόμα Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Αναφοράς:

   Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

Αναφορά

                  Προς την κ. Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

 

Θέμα: «Άδικες και παράλογες Διατάξεις της υπ’ αριθμ. 20923/Δ2/2021 (ΦΕΚ 878/Β/05-3-2021) Υπουργικής Απόφασης για τη λειτουργία των Μουσικών Σχολείων».

 

Οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Αχαΐας Κώστας Μάρκου και Αθανασία [Σία] Αναγνωστοπούλου καταθέτουν ως αναφορά την  ανακοίνωση – επιστολή  της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων, με την οποία χαρακτηρίζονται ως άδικες και παράλογες οι παράγραφοι 9 και 10 του κεφαλαίου Θ [ΒΑΘΜΟΣ ΕΤΗΣΙΑΣ ΕΠΙΔΟΣΗΣ ΑΝΑ ΜΑΘΗΜΑ – ΠΡΟΑΓΩΓΗ, ΑΠΟΛΥΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ] της Υπουργικής Απόφασης για τη λειτουργία των Μουσικών Σχολείων.Η αδικία, σύμφωνα με τους γονείς, προκύπτει από την συνδυαστική ερμηνεία των διατάξεων αυτών, σύμφωνα με την οποία σε περίπτωση που ένας μαθητής αποτύχει π.χ. σε 2 μαθήματα μουσικής παιδείαςκαισε 1 μάθημα γενικής παιδείας, έχει τη δυνατότητα να δώσει επαναληπτικές εξετάσεις τον Σεπτέμβριο. Αν όμως αποτύχειμόνοσε 1 μάθημα μουσικής παιδείας, αλλά έχει επιτύχει σε όλα τα μαθήματα γενικής παιδείας ΔΕΝ του δίνεται η ευκαιρία επανεξέτασης τον Σεπτέμβριο και απομακρύνεται από το μουσικό σχολείο.Ο παραλογισμός που δημιουργεί η συγκεκριμένη απόφαση, σύμφωνα με τους γονείς, έγκειται στο ότι οδηγεί έναν μαθητή, που σε μάθημα μουσικής παιδείας βαθμολογηθεί κάτω από 10,προκειμένου να μην απομακρυνθεί από το μουσικό σχολείο και να έχει τη δυνατότητα επανεξέτασης τον Σεπτέμβριο,να επιδιώξει να βαθμολογηθεί κάτω από τη βάση και σε ένα τουλάχιστον μάθημα γενικής παιδείας, έτσι ώστε να κριθεί μετεξεταστέος.

Επισυνάπτεται η σχετική ανακοίνωση – επιστολή  της Πανελλήνιας Ένωσης Γονέων Μουσικών και Καλλιτεχνικών Σχολείων.

Παρακαλούμε για την άμεση εξέταση της Αναφοράς μετά της ανακοίνωση – επιστολή , για την απάντηση και τις σχετικές σας ενέργειες καθώς και για την ενημέρωσή μας.

Αθήνα, 20.06.2022

Οι καταθέτοντες βουλευτές

 

Μάρκου Κώστας

Αναγνωστοπούλου Αθανασία [Σία]

Αβραμάκης Ελευθέριος

Αλεξιάδης Τρύφων

Αυλωνίτης Αλέξανδρος Χρήστος

Βαγενά Άννα

Βαρδάκης Σωκράτης

Βέττα Καλλιόπη

Γκιόλας Γιάννης

Δρίτσας Θεόδωρος

Ζεϊμπέκ Χουσεΐν

Θραψανιώτης Μανόλης

Λάππας Σπύρος

Μάλαμα Κυριακή

Μαμουλάκης Χαράλαμπος

Μεϊκόπουλος Αλέξανδρος

Μουζάλας Γιάννης

Μπαλάφας Γιάννης

Μπάρκας Κωνσταντίνος

Μπουρνούς Ιωάννης

Νοτοπούλου Αικατερίνη

Παπανάτσιου Αικατερίνη

Πούλου Παναγιού

Σκούφα Μπέττυ

Τριανταφυλλίδης Αλέξανδρος

Φάμελλος Σωκράτης

Φίλης Νικόλαος

Φωτίου Θεανώ

Χρηστίδου Ραλλία

Ψυχογιός Γεώργιος

/ Βουλευτές Αχαΐας