Μάθημα Οπισθοδρόμησης – Ανακοίνωση σχετικά με τη ψήφιση του αντιεκπαιδευτικού νομοσχεδίου της Κυβέρνησης.

συριζα αχαιας

Ψηφίστηκε σήμερα (Πέμπτη 11.6) το αντιεκπαιδευτικό, οπισθοδρομικό νομοσχέδιο για την παιδεία με την Υπουργό Παιδείας να βρίσκεται σε καραντίνα από την κοινωνία, τα κόμματα, τον εκπαιδευτικό κόσμο.

Καμία μεταρρύθμιση δεν έγινε ποτέ χωρίς διάλογο.

Η Υπουργός Παιδείας δεν έλαβε υπόψη της τις χιλιάδες αρνητικές παρατηρήσεις της διαβούλευσης.

Δεν έλαβε υπόψη της τους φορείς των εκπαιδευτικών και τους γονείς.

Δεν πέτυχε την ελάχιστη συναίνεση στο Κοινοβούλιο.

Μόνοι της σύμμαχοι οι μεγαλοσχολάρχες, οι ιδιοκτήτες των μεγάλων ιδιωτικών σχολείων και φροντιστηρίων.

Μίξη παρωχημένου ελιτισμού και συντηρητισμού χαρακτήρισε το νομοσχέδιο ο Αλέξης Τσίπρας στη τοποθέτηση του στη Βουλή χθες. Ενώ από όλους τους ομιλητές του ΣΥΡΙΖΑ τονίστηκε ότι το νομοσχέδιο συνιστά μια συντηρητική οπισθοδρόμηση, που μοναδικό στόχο έχει την ενίσχυση των ιδιωτικών συμφερόντων, την αποδυνάμωση της δημόσιας παιδείας και την αύξηση των ανισοτήτων.

Το εκπαιδευτικό όραμα της ΝΔ εξαντλείται στην επαναφορά της διαγωγής, στην απαρχαιωμένη διδασκαλία, στην αύξηση των εξεταζόμενων μαθημάτων, στην επαναφορά της Τράπεζας Θεμάτων που αυξάνει τη μαθητική διαρροή, στην κατάργηση της Δημοκρατίας στα Πανεπιστήμια. Περιγράφει ένα σχολείο εξεταστικό κέντρο με περισσότερους μαθητές ανά τάξη και εμπεδώνει τις πολλαπλές ταχύτητες μεταξύ των σχολικών μονάδων παρέχοντας άνισες ευκαιρίες στους μαθητές.

Στη Βουλή χθες η κ. Κεραμέως έδωσε εξετάσεις και απέτυχε. Το νομοσχέδιο της ΝΔ αποκάλυψε πλήρως τις ιδεοληψίες τους υπέρ της ιδιωτικής και εναντίον της δημόσιας εκπαίδευσης.

 

Το Γραφείο Τύπου

ΣΥΡΙΖΑ ΑΧΑΪΑΣ