Κ. Σπαρτινός: 23,5 εκατ. ευρώ στη ΔΕΥΑ Αιγιαλείας για τα δίκτυα αποχέτευσης και λυμάτων από την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ

spartinos

Την ικανοποίησή του εκφράζει ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Σπαρτινός, για την θετική κατάληξη και ολοκλήρωση της χρηματοδότησης του έργου “Εσωτερικά Δίκτυα Αποχέτευσης Λυμάτων Παραλιακών Οικισμών Αιγιαλειας”, που είχε γίνει αντικείμενο διεκδίκησης των πολιτών και των φορέων της περιοχής. Το θέμα είχε συζητηθεί σε συναντήσεις των φορέων με τον βουλευτή, ο οποίος είχε αναλάβει τη στήριξη του αιτήματος και την παρακολούθηση της υλοποίησής του από το αρμόδιο Υπουργείο.

Συγκεκριμένα, υπογράφτηκε από την Ειδική Γραμματέα ΕΤΠΑ & ΤΣ του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, Ευγενία Φωτονιάτα, η ένταξη του έργου «ΕΣΩΤΕΡΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΛΥΜΑΤΩΝ ΠΑΡΑΛΙΑΚΩΝ ΟΙΚΙΣΜΩΝ ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ» με δικαιούχο την ΔΕΥΑ Αιγιαλείας και συνολικό επιλέξιμο προϋπολογισμό 23,5 εκ. ευρώ στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020».

Με τη χρηματοδότηση αυτή πλέον μπορεί να προχωρήσει η κατασκευή αποχετευτικού δικτύου ακαθάρτων στους οικισμούς Ακράτα, Διακοπτό, Ροδοδάφνη, Λόγγος και Σελιανίτικα.

Πρόκειται για ένα ακόμη σημαντικό βήμα στην κατεύθυνση της ποιοτικής αναβάθμισης της ζωής των πολιτών της περιοχής και την ικανοποίηση ενός δίκαιου αιτήματος των κατοίκων που η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κάνει πράξη.

Παράλληλα, στην ίδια απόφαση ένταξης εγκρίνεται και ποσό 870 χιλ ευρώ με δικαιούχο την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αχαΐας για την παρακολούθηση και επίβλεψη των αρχαιολογικών εργασιών που θα απαιτηθούν κατά την κατασκευή του έργου.

/ Βουλευτές Αχαΐας