Κ. Σπαρτινός: Τι εννοεί η ΝΔ υγιής επιχειρηματικότητα; (video)

spartinos

23.03.2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ:  Τι εννοεί η ΝΔ υγιής επιχειρηματικότητα; Τοποθέτηση του Κ. Σπαρτινού στο νομοσχέδιο για τις μεταφορές.

Ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Σπαρτινός, τοποθετήθηκε χτες στην Ολομέλεια της Βουλής σχετικά με το νομοσχέδιο “Ρυθμίσεις θεμάτων μεταφορών και άλλες διατάξεις” του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, εστιάζοντας κυρίως στις ρυθμίσεις που καλύπτουν κενά στην υφιστάμενη νομοθεσία και διορθώνουν αστοχίες του παρελθόντος.

Σχολίασε τη διγλωσσία που εμφανίζεται μεταξύ θέσεων και προτάσεων του μεγαλύτερου μέρους της αντιπολίτευσης και κυρίως της ΝΔ, για τα ίδια θέματα αλλά σε διαφορετικές επιτροπές: συμφωνία στην επιτροπή Οδικής Ασφάλειας και διαφωνία στην επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου η οποία είναι νομοπαρασκευαστική και στην οποία  αποδεικνύονται τα πραγματικά συμφέροντα που εξυπηρετεί κάθε κόμμα.

Ο Κ. Σπαρτινός αναφέρθηκε επίσης στον εκσυγχρονισμό του ΚΟΚ, στην αναδιαμόρφωση του πλαισίου παραβάσεων, κάνοντας έντονη αναφορά στη θέσπιση παραβάσεων αντικοινωνικής συμπεριφοράς, όπως επίσης και στην αυστηροποίηση του θεσμικού πλαισίου της εισαγωγής μεταχειρισμένων οχημάτων, την επαναφορά του συστήματος ελέγχου των Ιδιωτικών ΚΤΕΟ, τη δυνατότητα λειτουργίας δημοσίων ΚΤΕΟ με μορφή ΑΕ από τις Περιφέρειες με θέσπιση ανταγωνιστικών κριτηρίων για το ποσό του αντιτίμου.

Ο βουλευτής, απαντώντας στις κατηγορίες της ΝΔ για καταστροφή της υγιούς επιχειρηματικότητας, άσκησε έντονη κριτική δηλώνοντας χαρακτηριστικά “η αμερόληπτη στάση και η ίση μεταχείριση από το κράτος ομοειδών εταιρειών για το κόμμα της ΝΔ και ορισμένους άλλους θεωρείται καταστροφή της υγιούς επιχειρηματικότητας”. Την κατηγόρησε δε για υπεράσπιση της επιχειρηματικότητας των “κολλητών και φίλων, μιας επιχειρηματικότητας που ενίσχυσε τα κυκλώματα διαφθοράς, που τροφοδότησε τις ανά τον κόσμο offshore των παραδείσων, που στέγνωσε και κατέστρεψε το χρηματοπιστωτικό τομέα με την εκροή κεφαλαίων στο εξωτερικό” και δήλωσε ότι η κυβέρνηση πράγματι βάζει φραγμούς σε τέτοιου είδους επιχειρηματικότητα.

Κλείνοντας την παρέμβασή του, ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Σπαρτινός, αναφέρθηκε στην αποδοχή των προτάσεών του από τον Υπουργό και τον Υφυπουργό  σχετικά με την ένταξη στο άρθρο 45 των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Δυτικής Αχαΐας που κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης το Σεπτέμβριο του 2017,  τη διασφάλιση της μεταφοράς με ταξί σκύλου οδηγού/συνοδού ατόμων με αναπηρία και την επέκταση του ορίου ηλικίας των οδηγών που διενεργούν σχολικές μεταφορές και εκδρομές, από τα 65 στα 67 έτη.

 

___________________________________

ΚΩΣΤΑΣ ΣΠΑΡΤΙΝΟΣ

 Βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ

Αλ. Υψηλάντη 216, 262 22, Πάτρα

τηλ: 2610 340169

Βουλής 4, 105 62, Αθήνα

τηλ: 210 370 6383, φαξ: 210 370 6583

Email: k.spartinos@parliament.gr

/ Βουλευτές Αχαΐας