Κ. Σπαρτινός: Τα Καλάβρυτα ως κέντρο ανάπτυξης και παγκόσμιας συναδέλφωσης και ειρήνης (video)

spartinos

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΘΕΜΑ: «Κ. Σπαρτινός: Τα Καλάβρυτα ως κέντρο ανάπτυξης και παγκόσμιας συναδέλφωσης και ειρήνης»

 

Ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Σπαρτινός, 14-16 Σεπτεμβρίου επισκέφθηκε τη πόλη και κοινότητες του Δήμου Καλαβρύτων και παρευρέθηκε στο 1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο.

 

Το Σάββατο 15 Σεπτεμβρίου, ο Κ. Σπαρτινός και η Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Ολυμπία Τελιγιορίδου,  πριν την έναρξη του συνεδρίου, συνομίλησαν σε ιδιαίτερα ζεστό κλίμα με τοπικούς παραγωγούς κατά την επίσκεψή τους στην λαϊκή αγορά  Καλαβρύτων. Στην παρέμβασή του στο συνέδριο εστίασε στους δύο αναπτυξιακούς πυλώνες της περιοχής, την πολυδιάστατη τουριστική ανάπτυξη και την κτηνοτροφία. Μίλησε για μια ανάπτυξη με σεβασμό στο περιβάλλον και στους πόρους και  υπέρ ενός ολικού σχεδιασμού ανάπτυξης με συνεργασίες και συνέργεια τόσο ενδοδημοτικά όσο και ενδοπεριφερειακά και διαπεριφερειακά. Αναφορικά  με την γεωργική και κτηνοτροφική  ανάπτυξη, εστίασε στην ενίσχυση του ρόλου των ελέγχων των τροφίμων, οι οποίοι συνιστούν σημαντικό εργαλείο διασφάλισης της ποιότητας και της ελληνικής παραγωγής.

 

Κλείνοντας την παρέμβασή του, ο βουλευτής υπενθύμισε τη δέσμευση του Πρωθυπουργού και του Προέδρου της Βουλής για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων και στηριξε την άποψη ότι τα Καλάβρυτα, με την ιστορική κληρονομιά τους, μπορεί να αναδειχθούν ως τόπο αντιφασιστικού και παγκόσμιου κέντρου συναδέλφωσης και ειρήνης.

 

Κατά τη διάρκεια του τριημέρου, ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ, Κ. Σπαρτινός με τον συντονιστή και μέλη της τοπικής οργάνωσης ΣΥΡΙΖΑ Καλαβρύτων επισκέφθηκαν το ΚΕΠ, τα ΕΛΤΑ και το ΓΕΦ Καλαβρύτων, όπου είχαν την δυνατότητα να συνομιλήσουν με τους εργαζόμενους. Επίσης επισκέφθηκαν το Νοσοκομείο Καλαβρύτων και ξεναγήθηκαν στους  χώρους του, όπου διαπίστωσαν την εντυπωσιακή βελτίωση των υποδομών και υπηρεσιών του, μεταξύ των οποίων και της οδοντιατρικής περίθαλψης.

 

Τέλος, κατά τη διάρκεια του τριημέρου ο Κ. Σπαρτινός επισκέφθηκε τις κοινότητες του Σκεπαστού, της Κλειτορίας, των Ρογών και της Κερπινής και συνομίλησε με τους κατοίκους.

 

 

 

_______________________________

ΚΩΣΤΑΣ ΣΠΑΡΤΙΝΟΣ

 Βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ

Αλ. Υψηλάντη 216, 262 22, Πάτρα

τηλ: 2610 340169

Βουλής 4, 105 62, Αθήνα

τηλ: 210 370 6383, φαξ: 210 370 6583

Email: k.spartinos@parliament.gr

/ Βουλευτές Αχαΐας