Κ. Σπαρτινός: «Στόχος αυτής της κυβέρνησης δεν είναι μια τυφλή επιστροφή στα προηγούμενα μοντέλα ανάπτυξης»

επιτροπη πολυνομοσχεδιο

13.1.2018

ΘΕΜΑ: Κ. Σπαρτινός: «Στόχος αυτής της κυβέρνησης δεν είναι μια τυφλή επιστροφή στα προηγούμενα μοντέλα ανάπτυξης»

Ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Σπαρτινός, τοποθετήθηκε χθες 12/1/18 στην Ολομέλεια της Βουλής σχετικά με το πολυνομοσχέδιο και επικέντρωσε στο μέρος που αφορά διατάξεις του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης (άρθρα 127 – 175) αναδεικνύοντας ταυτόχρονα τα πολύ σημαντικά προβλήματα που υπήρχαν για πάρα πολλά χρόνια και τα οποία αντιμετωπίζονται με τις προτεινόμενες νομοθετικές ρυθμίσεις.

Ιδιαίτερα αναφέρθηκε στα άρθρα που θεσπίζουν ένα νομοθετικό πλαίσιο για την εποπτεία των οικονομικών δραστηριοτήτων και της αγοράς, καθώς και την καλύτερη οργάνωση και συντονισμό των ελεγκτικών μηχανισμών του κράτους. Στόχος του πλαισίου αυτού είναι η προστασία της υγείας και ασφάλειας των πολιτών και του περιβάλλοντος, των συμφερόντων των καταναλωτών αλλά και του υγειούς ανταγωνισμού των επιχειρήσεων. Υποστήριξε ότι οι σχετικές διατάξεις  δημιουργούν ένα σύστημα αναλογικό, αποτρεπτικό και αποτελεσματικό, αφού στοχεύουν σε προληπτικούς ελέγχους, που σε συνδυασμό με την υπεύθυνη και αξιόπιστη ενημέρωση και στήριξη των εποπτευόμενων, δίνουν τη δυνατότητα να δημιουργηθεί ένα διαφορετικό τοπίο στην αγορά και στους ελεγκτικούς μηχανισμούς του κράτους.

Ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ, Κ. Σπαρτινός, σχολίασε ότι “όσο πλησιάζει το τέλος των αξιολογήσεων και της εποπτείας τόσο θα αυξάνεται καθημερινά ο εκνευρισμός και η αμηχανία της αντιπολίτευσης” και ξεκαθάρισε ότι ο στόχος αυτής της κυβέρνησης δεν είναι μια τυφλή επιστροφή στα προηγούμενα μοντέλα των εποχών της επίπλαστης ευημερίας και της παχυλής αδιαφορίας, αλλά η οικονομική ανάκαμψη που θα έχει ως βασική προϋπόθεση τη δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη.

Επίσης άσκησε έντονη κριτική σε τοποθέτηση βουλευτή του ΠΑΣΟΚ-ΔΗΣΥ, ο οποίος είχε αναφερθεί στο πόσο κόστισε η διακυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Είπε ότι “κάποιοι ξύνονται στην γκλίτσα του τσοπάνη” καθώς εκτός από το υπέρογκο χρέος που δημιούργησαν στη χώρα, θα έπρεπε να θυμηθούν και να προσθέσουν και το φέσι που έβαλε στην κοινωνία το ΠΑΣΟΚ αλλά και η ΝΔ με τα δάνεια των κομμάτων τους και τα δωράκια τους στους κολλητούς, στους φίλους και στα λαμόγια.

__________________________________

ΚΩΣΤΑΣ ΣΠΑΡΤΙΝΟΣ

 Βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ

Αλ. Υψηλάντου 216, 262 22, Πάτρα

τηλ: 2610 340169

Βουλής 4, 105 62, Αθήνα

τηλ: 210 370 6383, φαξ: 210 370 6583

k.spartinos@parliament.gr

/ Βουλευτές Αχαΐας