Κ. Σπαρτινός: Ο Ελληνικός λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά.. με όλες τις παραφυάδες της (video)

spartinos

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΘΕΜΑ: Ο Ελληνικός λαός δεν ξεχνά τι σημαίνει δεξιά.. με όλες τις παραφυάδες της.

 

Ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Σπαρτινός, τοποθετήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής κατά τη διάρκεια συζήτησης και ψήφισης του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εργασίας για την μείωση ασφαλιστικών εισφορών και άσκησε έντονη κριτική στην πολιτική ρητορική της αντιπολίτευσης.

Αναφορικά με τις διατάξεις του νομοσχεδίου, ο βουλευτής δίνοντας απτά παραδείγματα για κάθε κατηγορία ωφελουμένων (ελ. επαγγελματίες, αυταπασχολούμενους, αγρότες), έδειξε ποσοτικά τι σημαίνει η μείωση των εισφορών από το 2019 για πάνω από 1 εκατ. μη μισθωτούς με εισόδημα 7.032 ευρώ και άνω. Παράλληλα, απαντώντας στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης για διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος με τον νόμο Κατρούγκαλου, τους υπενθύμισε ότι οι πολιτικές τους είχαν φέρει το δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα σε πλήρη κατάρρευση, ενώ πλέον με τον νόμο Κατρούγκαλου η βιωσιμότητα του συστήματος έχει εξασφαλιστεί παρά το μικρό χρονικό διάστημα για την ενοποίηση των φορέων ασφάλισης, πράγμα που σε άλλες χώρες διήρκησε παραπάνω από 5 χρόνια.

 

Εκτίμησε δε ότι τα μέτρα αυτά, καθώς και εκείνα που θα ακολουθήσουν για να υλοποιηθούν οι εξαγγελίες του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στην ΔΕΘ, αποτελούν πλήρη διάψευση όσων ευχόντουσαν και είχαν ποντάρει στην αριστερή παρένθεση, σε “κόφτες”, σε αποκλίσεις προϋπολογισμών, σε μειώσεις συντάξεων και στο υπόλοιπο καταστροφολογικό σενάριο των τελευταίων χρόνων. “Έρχεται και η επικείμενη άρση της μείωσης των συντάξεων στην οποία πόνταρε πολιτικά τα ρέστα της η αντιπολίτευση”, είπε χαρακτηριστικά ο βουλευτής.

 

Κλείνοντας την τοποθέτησή του ο Κώστας Σπαρτινός δήλωσε “Ο Ελληνικός λαός και βλέπει και παρακολουθεί και κρίνει όλον αυτό τον καιρό και να είστε σίγουροι πως δεν ξεχνά τι σημαίνει λιτότητα, τι σημαίνει κοινωνική αναλγησία, τι σημαίνει εν τέλει δεξιά με όλες τις παραφυάδες της.”

 

 

_______________________________

ΚΩΣΤΑΣ ΣΠΑΡΤΙΝΟΣ

 Βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ

Αλ. Υψηλάντη 216, 262 22, Πάτρα

τηλ: 2610 340169

Βουλής 4, 105 62, Αθήνα

τηλ: 210 370 6383, φαξ: 210 370 6583

Email: k.spartinos@parliament.gr

/ Βουλευτές Αχαΐας