Κ. Σπαρτινός: Η περιφέρεια της χώρας και το δημόσιο Πανεπιστήμιο μπορούν να πρωτοπορήσουν στην ανάπτυξη και την καινοτομία (video)

σπαρτινοσ

01.06.2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ: Κ. Σπαρτινός: Η περιφέρεια της χώρας και το δημόσιο Πανεπιστήμιο μπορούν να πρωτοπορήσουν στην ανάπτυξη και την καινοτομία

Ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Σπαρτινός, κατά τη συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Έρευνας και Τεχνολογίας με θέμα “Ελληνικές επιχειρήσεις στο χώρο της Έρευνας και της Καινοτομίας – δράσεις, στόχοι και προοπτικές” και προσκεκλημένους τους κυρίους Κλεομένη Μπάρλο (ιδρυτή και πρόεδρο της εταιρείας  CBL Patras) και Μιλτιάδη Βιδάλη και Κώστα Γρηγοριάδη στελέχη της MLS Innovation  εστίασε στο σημαντικό αναπτυξιακό ρόλο των επιχειρήσεων καινοτομίας και οικονομίας της γνώσης.

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης ο βουλευτής τοποθετήθηκε σχετικά με τις αναπτυξιακές προοπτικές που προσφέρουν οι τομείς του φαρμάκου και των νέων τεχνολογιών καθώς και ο αγροτοδιατροφικός τομέας υπό το πρίσμα της καινοτομίας, τομείς που η Κυβέρνηση έχει εντάξει στο αναπτυξιακό σχέδιο της χώρας. Εστίασε επίσης στην ανάγκη για προώθηση της περιφερειακής ανάπτυξης και στο σημαντικό παραγωγικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η έρευνα στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας μας και η συνεργασία τους τόσο με τις κατά τόπου Περιφέρειες όσο και με τις καινοτόμες επιχειρήσεις, που μπορούν να συμβάλει αποτελεσματικά στην ανάσχεση της φυγής προς το εξωτερικό του εξειδικευμένου ανθρώπινου δυναμικού της χώρας.

Τέλος, ο Κώστας Σπαρτινός, παρότρυνε τους προσκεκλημένους να αναδείξουν τα πιθανά προβλήματα που έχουν αντιμετωπίσει ώστε η Κυβέρνηση να μεριμνήσει για την λύση τους.

 

___________________________________

ΚΩΣΤΑΣ ΣΠΑΡΤΙΝΟΣ

 Βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ

Αλ. Υψηλάντη 216, 262 22, Πάτρα

τηλ: 2610 340169

Βουλής 4, 105 62, Αθήνα

τηλ: 210 370 6383, φαξ: 210 370 6583

Email: k.spartinos@parliament.gr

/ Βουλευτές Αχαΐας