Κ. Σπαρτινός: «Η αντιπολίτευση, δεξιά και αριστερή, δεν έχει αφήγημα για την επόμενη μέρα»

επιτροπη πολυνομοσχεδιο

Ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Σπαρτινός, τοποθετήθηκε χτες στις κοινές επιτροπές της Βουλής που συζητούν το νομοσχέδιο «Ρυθμίσεις για την εφαρμογή των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων του Προγράμματος Οικονομικής Προσαρμογής και άλλες διατάξεις».

Σε σχέση με την αντιπολιτευτική ρητορική της ΝΔ, εκτίμησε ότι ο ρηχός πολιτικός της λόγος οφείλεται στο ότι “χάνει ένα προς ένα όλα της τα στοιχήματα, δεν ξέρει τι να φωνάξει, τι να αντιπροτείνει και πώς να εμπνεύσει το ακροατήριό της”. Για την στάση της στο πολυνομοσχέδιο, ο βουλευτής διατύπωσε την άποψη ότι το νομοσχέδιο αυτό αποδεικνύει τις μεγάλες ευθύνες της ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, αφού περιλαμβάνει θέματα που θα έπρεπε να τα έχουν λύσει όταν κυβερνούσαν εδώ και δεκαετίες, όπως η επιτάχυνση των διαδικασιών αδειοδότησης των επιχειρήσεων αλλά και η ολοκληρωμένη και συνεκτική προσέγγιση των θεμάτων εποπτείας της αγοράς και των ελεγκτικών μηχανισμών του κράτους κ.α..

Αναφορικά με τη  πολύχρονη καθυστέρηση αντιμετώπισης θεμάτων, που τώρα πλέον είναι μνημονιακές δεσμεύσεις, αναρωτήθηκε χαρακτηριστικά “Δεν μπορούσαν ή δεν ήθελαν; Και τα δύο, γιατί το κύριο ενδιαφέρον τους ήταν η στήριξη των πελατειακών σχέσεων και η αναπαραγωγή της εξουσίας

Επίσης άσκησε έντονη κριτική στην στάση του ΚΚΕ το οποίο παραπέμπει την επίλυση όλων των σοβαρών και ουσιαστικών θεμάτων που απασχολούν την κοινωνία στον σοσιαλισμό και καυτηρίασε την επικοινωνιακή πράξη του ΠΑΜΕ με την εισβολή του στο Υπουργείο Εργασίας, δηλώνοντας χαρακτηριστικά: “Το ΚΚΕ προς το παρόν ασκείται να σπάει τζάμια σε ανοικτές πόρτες, κάτι που θα έλεγα ότι δεν είναι και τόσο μεγάλη παλικαριά”.

Ο Κ. Σπαρτινός δεν παρέλειψε να σχολιάσει και την εντυπωσιακή θέση του κ. Καραθανασόπουλου σχετικά με την μη δημιουργία κτηματολογίου, λέγοντας ότι “Μέχρι τον σοσιαλισμό αντί για κτηματολόγιο είναι καλό να ψάχνουμε να βρούμε τα χρυσόβουλα και τους φετφάδες των σουλτάνων”.

 

__________________________________

ΚΩΣΤΑΣ ΣΠΑΡΤΙΝΟΣ

 Βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ

Αλ. Υψηλάντου 216, 262 22, Πάτρα

τηλ: 2610 340169

Βουλής 4, 105 62, Αθήνα

τηλ: 210 370 6383, φαξ: 210 370 6583

k.spartinos@parliament.gr

/ Βουλευτές Αχαΐας