Κ. Σπαρτινός: “Έχουμε την υποχρέωση να οδηγήσουμε την κοινωνία μπροστά, πολεμώντας τον συντηρητισμό από όπου και αν προέρχεται”. (video)

ΣΠΑΡΤΙΝΟΣ

9.05.2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ:  Κ. Σπαρτινός: “Έχουμε την υποχρέωση να οδηγήσουμε την κοινωνία μπροστά, πολεμώντας τον συντηρητισμό από όπου και αν προέρχεται”.

Ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Σπαρτινός, τοποθετήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής σχετικά με το νομοσχέδιο “Μέτρα για την προώθηση των θεσμών της αναδοχής και υιοθεσίας” του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, εστιάζοντας κυρίως στους στόχους του νομοσχεδίου, που είναι αφενός το συμφέρον και τα δικαιώματα του παιδιού και αφετέρου η αποϊδρυματοποίησή τους.

Χαρακτήρισε την υπάρχουσα κατάσταση στο χώρο της τεκνοθεσίας και αναδοχής ως “απελπιστική” εξαιτίας των δυσκολιών και των πολύχρονων καθυστερήσεων που αντιμετωπίζουν ζευγάρια που επιθυμούν να τεκνοθετήσουν και εστίασε στο μεγάλο ποσοστό των παιδιών που βρίσκονται στα ιδρύματα και στους δρόμους.

Ο βουλευτής υποστήριξε ότι το νομοσχέδιο αυτό ισχυροποιεί επιστημονικά και θεσμικά τη σχετική διαδικασία, σε αντίθεση με τις πολιτικές των προηγούμενων κυβερνήσεων που έκλειναν τα μάτια, αφήνοντας να λειτουργεί ένα ιδιότυπο trafficking. Τόνισε επίσης ότι η δημιουργία των τριών ψηφιακών μητρώων, που προβλέπει το νομοσχέδιο, θα οδηγήσει στη μείωση του χρόνου ολοκλήρωσης των διαδικασιών σε 8-12 μήνες από 6-8 χρόνια που είναι σήμερα.

Παράλληλα, ο Κ. Σπαρτινός εκτίμησε ότι πάρα πολλοί από αυτούς που επικρίνουν το νομοσχέδιο και ιδιαίτερα την δυνατότητα αναδοχής από ομόφυλα ζευγάρια, κρύβονται πίσω από ιδεοληψίες και μικροπολιτικές, ψηφοθηρικές σκοπιμότητες, κατηγορώντας τους ότι “παίζουν με το μέλλον χιλιάδων παιδιών”  και ότι “αναδεικνύουν έτσι το πραγματικό τους πρόσωπο κοινωνικής ευαισθησίας και την πραγματική πολιτική τους φυσιογνωμία”.

Κλείνοντας την τοποθέτησή του, επεσήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, ως ριζοσπαστικό αριστερό κόμμα, οικοδομεί, και με αυτό το νομοσχέδιο, ένα σοβαρό κράτος κοινωνικής πρόνοιας και αλληλεγγύης και έχει την υποχρέωση να οδηγήσει την κοινωνία μπροστά πολεμώντας τον συντηρητισμό, από όπου και αν προέρχεται, εξασφαλίζοντας έτσι ίσα δικαιώματα και ίσες ευκαιρίες  για όλους τους πολίτες ανεξαρτήτως της όποιας διαφορετικότητας.

 

___________________________________

ΚΩΣΤΑΣ ΣΠΑΡΤΙΝΟΣ

 Βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ

Αλ. Υψηλάντου 216, 262 22, Πάτρα

τηλ: 2610 340169

Βουλής 4, 105 62, Αθήνα

τηλ: 210 370 6383, φαξ: 210 370 6583

Email: k.spartinos@parliament.gr