Κώστας Σπαρτινός και Ανδρέας Ριζούλης σε ημερίδα για τη διάβρωση των ακτών της Αιγιάλειας.

Διαβρωση ακτών

Οι βουλευτές Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Σπαρτινός και Ανδρέας Ριζούλης παρακολούθησαν και συμμετείχαν στην ημερίδα με τίτλο «Διάβρωση ακτών στην Β. Πελοπόννησο και στην Αιγιάλεια – Μπορούμε να σώσουμε τις παραλίες μας;», την οποία διοργάνωσαν από κοινού ο Περιβαλλοντολογικός Σύλλογος Αιγιάλειας «Η Ίριδα» και η Ομοσπονδία Οικολογικών Οργανώσεων Κορινθιακού Κόλπου «Η Αλκυών».

Στην πολύ ενδιαφέρουσα εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε στο Λόγγο Αιγιαλείας, παρουσιάστηκαν με επιστημονικό τρόπο τόσο τα αίτια της διάβρωσης, όσο και πιθανές λύσεις του προβλήματος με παρεμβάσεις στις ακτογραμμές.

Ο Ανδρέας Ριζούλης, στην παρέμβασή του τόνισε πως η παρουσία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι τυπική (το ενδιαφέρον των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα είναι δεδομένο) και πως η ενημέρωση που έγινε μέσω της ημερίδας, θα βοηθήσει και τους ίδιους στην καλύτερη και πιο τεκμηριωμένη μεταφορά του προβλήματος στην Κυβέρνηση.

Από την πλευρά του ο Κώστας Σπαρτινός, με αφορμή το γεγονός πως είχε καταθέσει ερώτηση στη Βουλή σχετικά με το θέμα σε παλαιότερο χρόνο και είχε συναντηθεί στη συνέχεια με τον Γ. Γ. Υποδομών, ενημέρωσε για τις σχεδιαζόμενες ενέργειες της Κυβέρνησης και ζήτησε από τους οργανωτές της εκδήλωσης να υπάρξει συνεργασία για να παρακολουθείται η τήρηση των δεσμεύσεων για τις αμμοληψίες και να εξειδικευθούν οι λόγοι που οδηγούν στη διάβρωση των ακτών.

Οι βουλευτές δεσμεύτηκαν πως θα επανέλθουν στην Κυβέρνηση για να βρεθεί περιβαλλοντικά ήπια λύση στο θέμα και να προστατευθεί το φυσικό περιβάλλον της περιοχής.