ΚΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ «ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ»: ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΥΛΙΚΟ”.

μαρκου αναγνωστοπουλου

c

Ως εκπρόσωποι του Αχαϊκού λαού στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, αισθανόμαστε κι εμείς την υποχρέωση να δημοσιοποιήσουμε τα παρακάτω διασταυρωμένα στοιχεία, τα οποία προκύπτουν από δημοσιευμένες στο Γενικό Εμπορικό Μητρώο (ΓΕΜΗ) πληροφορίες και από τα οποία πιθανόν να προκύπτει διασπάθιση δημόσιου χρήματος σε μια εποχή μάλιστα που τα πράγματα έχουν δυσκολέψει για την απλό πολίτη και αναμένεται να δυσκολέψουν ακόμα περισσότερο, ενώ κάποιοι που ακουμπάνε στη σημερινή Κυβέρνηση προσπαθούν να βολέψουν ημέτερους.

Εντύπωση μάλιστα προκαλεί η εμμονή τους -παρά την αποκάλυψη της πρώτης απόπειρας-,με αποτέλεσμα σε πολύ λίγες μέρες να δημιουργήσουν άλλο κανάλι μέσα από το οποίο οι ίδιοι άνθρωποι που δεν πέτυχαν με τις μάσκες να κερδίσουν χρήματα και να πλουτίσουν τώρα με τις στολές.

Παραθέτουμε λοιπόν δεδομένα που είναι διαθέσιμα δημόσια όσον αφορά τις προμήθειες υγειονομικού υλικού από την 6η ΥΠΕ και σας αφήνουμε να βγάλετε τα συμπεράσματα σας, εισφέροντας κι εμείς κάποια νέα στοιχεία εν είδει σταυρόλεξου.

Η σύμβαση για την προμήθεια στολών τύπου TYVEC υπεγράφη στις 18 Μαρτίου με τιμή αγοράς 18,5 ευρώ η κάθε στολή, ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία που εμφάνισε ο Π. Πολάκης, τις ίδιες στολές η 1η ΥΠΕ τις αγόρασε έναντι 8 ευρώ τη μία.

Η εταιρεία που ανέλαβε την προμήθεια είναι η EUROSAP Μονοπρόσωπη ΙΚΕ, με έδρα την Πάτρα [Συρογιάννη 67], και ο μοναδικός εταίρος-μέτοχος είναι η Κυπριακή εταιρεία RAFFREY INVESTMENTS LTD, με αριθμό εγγραφής στο Κυπριακό ΓΕΜΗ 348061, έχουσα όμως και αυτή δηλωμένη έδρα στην Πάτρα [ΠΕΟ Πατρών Κορίνθου 273].

Για τις εταιρείες αυτές έχουν σημασία τα εξής επιπλέον δημόσια στοιχεία:

  1. Στο ΓΕΜΗ η σύσταση της εταιρείας έχει γίνει από τον Σπυρίδωνα Πετούση, ο οποίος είναι μέλος της ΚΕ της ΟΝΝΕΔ και αρχικός διαχειριστής της.
  2. Εκ των υστέρων εμφανίζεται ο Αναστάσιος Λαγούτος, με την ιδιότητα του εκπρόσωπου της Κυπριακής εταιρείας RAFFREY και αναλαμβάνει ο ίδιος της διαχείριση της Ελληνικής εταιρείας EUROSAP Μον ΙΚΕ. Ο Αναστάσιος Λαγούτος είναι μέλος σε ΔΣ εταιρείας που συμμετέχει και η οικογένεια Λαινιώτη και συγκεκριμένα στην MONDIAL ANΩNYMOΣ BIOMHXANIKH ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ ΧΑΡΤΟΥ ΑΕΒΕ.
  3. Σε μεταγενέστερη τροποποίηση εμφανίζεται ο Σπυρίδων Πετούσης, ως εκπρόσωπος της Κυπριακής εταιρείας.
  4. Η Κυπριακή εταιρεία εμφανίζεται στα οικεία αρχεία άλλοτε ως λυθείσα και άλλοτε ως έχουσα λάβει «επιστολή υπενθύμισης», που σημαίνει ότι ίσως έχει οφειλές στο Κυπριακό ΓΕΜΗ.
  5. Στην οδό Συρογιάννη 67 (Πάτρα) εδρεύουν οι αποθήκες του ομίλου ΛΑΙΝΙΩΤΗ, ο οποίος αναφέρθηκε ως συγγενής του Διοικητή της 6ης ΥΠΕ κ. Καρβέλη, χωρίς μέχρι σήμερα να έχει διαψευσθεί η σχέση αυτή, οπότε δικαίως τη θεωρούμε δεδομένη. Ο όμιλος ΛΑΙΝΙΩΤΗ, όπως αποκαλύφθηκε, είναι αυτός ο οποίος πριν από έναν μήνα παραλίγο να πουλήσει τις μάσκες με τα 1.500.000 ευρώ, σε τιμή δηλαδή πολλαπλάσια από την τρέχουσα στην αγορά.

Αυτά που δεν γνωρίζετε εν είδει σταυρόλεξου για προχωρημένους:

  1. Στην έδρα της Κυπριακής εταιρείας στην ΠΕΟ Πατρών Κορίνθου 273 στα Αραχωβίτικα είναι το σπίτι του … (9 γράμματα) και του … (8 γράμματα).
  2. Το μέλος της ΚΕ της ΟΝΝΕΔ και φερόμενος ως εκπρόσωπος των άνω εταιρειών Σπυρίδων Πετούσης είναι ανιψιός του …. (9 γράμματα)
  3. Ποιο είναι το στέλεχος της ΚΕ της ΟΝΝΕΔ που είχε καταληφθεί, «εν τω πράττεσθαι» μάλιστα, να βάζει σταυρούς σε ψηφοδέλτια υπέρ συγκεκριμένου [υποψηφίου τότε] δημοτικού συμβούλου και μεγαλοστελέχους της ΟΝΝΕΔ και ήδη έμμισθου συμβούλου του Υπουργού Μεταφορών κ. Καραμανλή … (8 γράμματα)

Από τα παραπάνω στοιχεία προκύπτει το αβίαστο συμπέρασμα ότι ο όμιλος ΛΑΙΝΙΩΤΗ, μέτοχοι εταιρειών του οποίου έχουν συγγενική σχέση με τον Διοικητή της 6ης ΥΠΕ, ένας συνεταίρος τους και ένας συγγενής τους και εκπρόσωπος εταιρειών τους, αλλά και μέλος της ΚΕ της ΟΝΝΕΔ, έχασαν το 1.500.000 ευρώ με τις μάσκες, αλλά επέστρεψαν δριμύτεροι με τις στολές.