Κραυγή αγωνίας για την κατάσταση της δημόσια υγείας στην Αχαΐα.

συριζα αχαια

Ανακοίνωση της Οργάνωσης Μελών Υγειονομικών του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Αχαΐας.

 

 

 

Η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας εξακολουθεί να δείχνει το χειρότερο πρόσωπό της, στην Δημόσια Υγεία.

Οι κλινικές και οι ΜΕΘ COVID στην περιοχή μας, έχουν φρακάρει κυριολεκτικά

Η υγειονομική περίθαλψη διενεργείται σε ασφυκτικές συνθήκες, τόσο στις διαμορφωμένες κλινικές για περιστατικά κορονοϊού, όσο και στις ΜΕΘ ή στις κλίνες Εντατικής Νοσηλείας που έχουν αναπτυχθεί σε κοινούς θαλάμους νοσηλείας και προκαλούν σοβαρή πίεση στο νοσηλευτικό αλλά και στο ιατρικό προσωπικό.

Οι ανάγκες νοσηλείας αυξάνονται, αλλά νέες προσλήψεις του αναγκαίου προσωπικού δεν κάνει η Κυβέρνηση, παρά αρκείται στις λιγοστές προσλήψεις επικουρικού νοσηλευτικού προσωπικού που έγιναν τον περυσινό Μάρτιο! Έτσι το υπάρχον προσωπικό ”σαλαμοποιείται” και μοιράζεται στα νέα και στα υπάρχοντα τμήματα.

Το κλείσιμο κρίσιμων κλινικών, ιδίως του χειρουργικού τομέα έχει μειώσει δραστικά τα χειρουργεία με ότι κίνδυνο συνεπάγεται αυτό για τους ασθενείς.

Η Κυβέρνηση και η τοπική ηγεσία της 6ης ΥΠΕ επαναπαύονται στις …επικοινωνιακές ”δάφνες” τους, ανοίγοντας νέες κλίνες νοσηλείας Εντατικής Νοσηλείας χωρίς τις απαραίτητες προδιαγραφές ασφαλείας για λειτουργία ΜΕΘ, όπως οι ενιαίοι χώροι, η επάρκεια νοσηλευτικού προσωπικού για όλες τις βάρδιες εργασίας, η επάρκεια ιατρικού προσωπικού που δεν έχει προσληφθεί ακόμη, παρά τις αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν.

Νέοι γιατροί δεν υπάρχουν, γιατί η Κυβέρνηση δεν θέλει να υπάρξουν!

Το υγειονομικό προσωπικό που εργάζεται σήμερα, έχει ξεπεράσει τα όρια αντοχής του.

Η Κυβέρνηση της ΝΔ, με την αδιάφορη πολιτική της για την ουσιαστική ενίσχυση των Δημοσίων Δομών Υγείας, αποσκοπεί στο να αποδείξει ότι είναι απαραίτητος τάχα ο ιδιωτικός τομέας, ώστε να δημιουργήσει κερκόπορτα για εισβολή μεγαλοϊδιωτικών ιατρικών συμφερόντων στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας.

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας μετατρέπεται αργά αλλά σταθερά σε ένα μονοσήμαντο σύστημα, αντιμετώπισης των ασθενών με κορονοϊό (Covid-19) αγνοώντας προκλητικά κάθε άλλη ασθένεια.

Η μείωση των τακτικών χειρουργείων στέλνει ”έντεχνα” τους ασθενείς στον ιδιωτικό τομέα.

Αυτός είναι και ο λόγος που η κυβέρνηση δεν αποφασίζει να επιτάξει τις ιδιωτικές ΜΕΘ, ώστε να κρατηθούν ”αμόλυντες” από κορονοϊό, παρά μόνο έσπευσε να αυξήσει την τιμή αποζημίωσης για νοσηλεία ασθενών σε αυτές, στο διπλάσιο (1672 ευρω) απ’ ότι προέβλεπε η νομοθετημένη από τον ΣΥΡΙΖΑ ημερήσια αποζημίωση (800 ευρώ, ΚΥΑ 4868, Β’, 1-11-18).

Ο υγειονομικός κόσμος αλλά και οι πολίτες οφείλουν να καταγγείλουν αυτή την πολιτική και να αναδείξουν και την ανεπάρκειά της αλλά και την επικινδυνότητα που περικλείει αυτή η Κυβερνητική πολιτική και να σταθούν με κάθε τρόπο, σταθερά απέναντι στις νεοφιλελεύθερες επιλογές της Νέας Δημοκρατίας!

 

 

Το Γραφείο Τύπου

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΧΑΪΑΣ

————————————————————————————

            ΣΥ. ΡΙΖ. Α.  ΑΧΑΪΑΣ

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Νομαρχιακή Επιτροπή Αχαϊας

Αλέξανδρου Υψηλάντη 216 και Γούναρη (5ος & 6ος όροφος), Τ.Κ. 26 222, Πάτρα

Τηλ: 2610 220600 / FAX: 2610 340612

email: [email protected]

URL: www.syriza-achaias.gr

FB: Συριζα Αχαίας