”Κοινωνική Ταφόπλακα” η περικοπή χρηματοδότησης των Προγραμμάτων λαϊκής άθλησης

συριζα αχαια

Ανακοίνωση του Τμήματος Αθλητισμού της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία αναφορικά με την περικοπή χρηματοδότησης των Προγραμμάτων Μαζικής Λαϊκής Άθλησης που υλοποιούν οι Δήμοι.

 

”Κοινωνική Ταφόπλακα” η περικοπή χρηματοδότησης των Προγραμμάτων λαϊκής άθλησης

 

Άλλη μία κοινωνική ταφόπλακα προσέθεσε στο ενεργητικό της η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Υφυπουργός Αθλητισμού Λευτέρης Αυγενάκης, με προσωπική του εντολή προς τις υπηρεσίες της ΓΓΑ, διέκοψε -ουσιαστικά αναιτιολόγητα- την χρηματοδότηση των Προγραμμάτων Μαζικής Λαϊκής Άθλησης που υλοποιούν οι Δήμοι σε ολόκληρη την χώρα και μετέχουν σε αυτά πάνω από 120.000 άτομα, κυρίως ΑΜΕΑ, γυναίκες, ηλικιωμένοι, παιδιά κλπ χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Στον Δήμο Πάτρας, υλοποιούνται σε συνεργασία και με Πολιτιστικούς Συνοικιακούς Συλλόγους, περί τα 5 προγράμματα που αφορούν σε περισσότερα από 1200 ωφελούμενα άτομα και απασχολούνται από τον Δήμο 18-20 καθηγητές Φυσικής Αγωγής κάθε χρόνο.

Με αυτή την απόφαση του Υφυπουργού Αθλητισμού καταδικάζονται πλέον σε ακινησία όλα αυτά τα ωφελούμενα άτομα που δεν είχαν άλλο τρόπο να ασκηθούν, ενώ θα χάσουν την δουλειά τους πάνω από 1400 γυμναστές που απασχολούνται από τους Δήμους σε αυτά τα  προγράμματα.

Είναι οδυνηρό μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο η αθλητική ηγεσία και η κυβέρνηση της ΝΔ να δείχνουν με τον πιο ανάλγητο τρόπο το νεοφιλελεύθερο πρόσωπό τους και στην ελεύθερη άθληση που πραγματώνεται στην χώρα μας για περίπου 40 χρόνια.

Το Τμήμα Αθλητισμού της ΝΕ  Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ  καλεί τα τοπικά κόμματα της αντιπολίτευσης και τις Δημοτικές παρατάξεις να αντιδράσουν σε αυτή την απόφαση και να διεκδικήσουν την συνέχιση αλλά και διεύρυνση των προγραμμάτων μαζικής λαϊκής άθλησης.

Το Γραφείο Τύπου

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΧΑΪΑΣ