ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ Υπ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ και ΑΑΔΕ για την ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ της Γ’ ΔΟΥ ΠΑΤΡΩΝ

βουλευτες

ΘΕΜΑ: ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ Υπ. ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ και ΑΑΔΕ

για την ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ της Γ’ ΔΟΥ ΠΑΤΡΩΝ

Στα πλαίσια άσκησης Κοινοβουλευτικού Ελέγχου, την 02.11.2021, από κοινού με τους Βουλευτές Β’ Πειραιά Τρύφωνα Αλεξιάδη και Ηλείας Διονύσιο Καλαματιανό, καταθέσαμε αναφορά προς τον Υπουργό Οικονομικών σχετικά με την ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων στις Δ.Ο.Υ. Αχαΐας- Ηλείας – Κεφαλληνίας – Ζακύνθου (Αριθ. Πρωτ. 24/1-11-2021) μέσω της οποίας εκφράστηκε η αντίθεση των στελεχών των Δ.Ο.Υ. και των τοπικών δημοτικών αρχώνεπιμελητηρίων και παραγωγικών φορέων της περιοχής, στο κυβερνητικό σχέδιο συγχώνευσης της Γ Δ.Ο.Υ. Πατρών.

Στην εν λόγω ανακοίνωση γινόταν αναφορά στις ψεύτικες υποσχέσεις της σημερινής κυβέρνησης περί υλοποίησης του αιτήματος και κατέληγε ότι η συγχώνευση με την αφαίρεση δέκα οργανικών θέσεων, η στέγαση σε ανεπαρκές κτίριο, τα επιδημιολογικά δεδομένα λόγω πανδημίας, το μέγεθος των διαθέσιμων χώρων για τη στέγαση του προσωπικού και η έλλειψη χώρου στάθμευσης για τους πολίτες, θα δημιουργήσει πολλά προβλήματα τόσο στην καθημερινή εξυπηρέτηση των φορολογουμένων, όσο και στην διεκπεραίωση υποθέσεων ελέγχου φοροδιαφυγής.

Ίσως κάποια από τα επιχειρήματα της ανακοίνωσης αυτής είχαν αντληθεί από τις αλλεπάλληλες ερωτήσεις των τοπικών Βουλευτών της ΝΔ, οι οποίοι, το 2018, εξέφραζαν την αγωνία τους και τα παράπονά τους για τις φήμες που διέρρεαν τότε για την κατάργηση της Γ’ ΔΟΥ Πατρών, παρά τις ρητές διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ότι κάτι τέτοιο δεν ήταν στους σχεδιασμούς της. Τα επιχειρήματα αυτά του Συλλόγου Εργαζομένων στις Δ.Ο.Υ. Αχαΐας- Ηλείας – Κεφαλληνίας – Ζακύνθου, των τοπικών δημοτικών και παραγωγικών φορέων, αλλά ακόμα και των λαλίστατων το 2018 και κρυπτόμενων το 2021 τοπικών Βουλευτών της ΝΔ, δεν κρίθηκαν αρκετά πειστικά από τον αρμόδιο υφυπουργό Οικονομικών.

Όταν μιλάμε για τον κ. Βεζυρόπουλο αναφερόμαστε στον ίδιο άνθρωπο με τον οποίο συναντήθηκε στο τέλος του έτους 2019 ο Σύλλογος Εργαζομένων στις Δ.Ο.Υ. Αχαΐας- Ηλείας – Κεφαλληνίας – Ζακύνθου και ο οποίος έδωσε τη ρητή διαβεβαίωση ότι όχι μόνο δεν θα συγχωνευθεί η Γ’ Δ.Ο.Υ. Πατρών με την Α’ Δ.Ο.Υ Πατρών, αλλά θα αναβαθμιστεί σε Δ.Ο.Υ. Α’ τάξης.

Όταν μιλάμε για τον κ. Βεζυρόπουλο επίσης αναφερόμαστε στον ίδιο άνθρωπο που απάντησε στην αναφορά μας και επισύναψε το έγγραφο της ΑΑΔΕ, με το οποίο ενημερωνόμαστε ότι η κατάργηση της Γ’ Δ.Ο.Υ. Πατρών γίνεται “για το καλό μας” και για την «καλύτερη δυνατή και ποιοτική εξυπηρέτηση των φορολογουμένων, την αύξηση των δημοσίων εσόδων, τη βελτίωση των μεγεθών της οικονομίας και, κατ΄επέκταση, την προστασία και εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος και του κοινωνικού συνόλου».

/ Βουλευτές Αχαΐας