Κοινοβουλευτική ερώτηση με θέμα το σχέδιο της κυβέρνησης για το ενδεχόμενο άνοιγμα των χώρων του πολιτισμού.

αναγνωστοπουλου

Κοινοβουλευτική ερώτηση προς την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, με πρωτοβουλία της βουλευτού Αχαΐας και Τομεάρχη Πολιτισμού της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Σίας Αναγνωστοπούλου, κατέθεσαν 58 βουλευτές  με θέμα το σχέδιο της κυβέρνησης για το ενδεχόμενο άνοιγμα των χώρων του πολιτισμού.

Την προηγούμενη εβδομάδα η κυβέρνηση αποφάσισε το άνοιγμα των εμπορικών καταστημάτων, των κέντρων αισθητικής και κομμωτηρίων από την Δευτέρα 18.1, ωστόσο οι χώροι πολιτισμού παραμένουν κλειστοί με τις συζητήσεις γύρω από το άνοιγμά τους να γίνονται εν κρυπτώ. Παρ΄όλα αυτά,  οι χώροι αυτοί αποδείχτηκαν κατά τη διάρκεια του προγενέστερου σύντομου ανοίγματος, από τους πλέον ασφαλείς και συνεπείς στην τήρηση των υγειονομονικών πρωτοκόλλων.

Καλλιτέχνες και εργαζόμενοι στον πολιτισμό βρίσκονται πια στα όρια της ανέχειας, δίχως να έχουν την οποιαδήποτε πληροφορία για το μέλλον τους το οποίο διαγράφεται  ζοφερό, αφού η Πολιτεία δείχνει να τους έχει αφήσει στο περιθώριο. Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ρωτούν την υπουργό: Ποιο είναι το σχέδιο της κυβέρνησης για το ενδεχόμενο άνοιγμα των χώρων του Πολιτισμού; Γιατί δεν μπορούν και αυτοί να λειτουργήσουν με όλα τα απαραίτητα υγειονομικά πρωτόκολλα;  Την καλούν δε, να καταθέσει στη Βουλή τα πρακτικά της επιτροπής λοιμωξιολόγων που αφορούν τις αποφάσεις γύρω από το θέμα.

Είναι αδιανόητο ο κόσμος του Πολιτισμού, που απαρτίζεται από δημιουργούς και καλλιτέχνες, από εργαζόμενους και μικρομεσαίες επιχειρήσεις, να παραμένει αόρατος για την κυβέρνηση και αποκλεισμένος από οποιαδήποτε συζήτηση για την ενδεχόμενη επαναλειτουργία του.

/ Βουλευτές Αχαΐας