Κοινοβουλευτική απάντηση Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σχετικά με την καταγγελία για εκδικητική απόλυση εκπαιδευτικού στο Αρσάκειο Δημοτικό Πατρών.

βουλευτες

Στις 24 Σεπτεμβρίου 2020 οι βουλευτές ΑχαΐαςΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Σία ΑναγνωστοπούλουκαιΚώστας Μάρκου,κατέθεσαν στα πλαίσια άσκησης Κοινοβουλευτικού Ελέγχου ερώτηση προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Ι Βρούτση, σχετικά με την καταγγελία για εκδικητική απόλυση εκπαιδευτικού στο Αρσάκειο Δημοτικό Πατρών.

Σύμφωνα με ανακοινώσεις τόσο της ΟΙΕΛΕ όσο και του Συλλόγου Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Αχαΐας (Σ.Ι.Ε.Λ.) στις αρχές Σεπτεμβρίου, η καταγγελία της σύμβασης της εν λόγω εκπαιδευτικού, ήταν εκδικητική και έλαβε χώρα «προς παραδειγματισμό» των υπολοίπων εκπαιδευτικών, διότι αντέδρασε στην αντιπαιδαγωγική χρήση live κάμερας στην τάξη.

Στην απάντηση του το Υπουργείο  Εργασίας μας ενημερώνει πως δεν έχουν περιέλθει καταγγελίες ή αιτήσεις για διενέργεια εργατικής διαφοράς σχετικά με απολύσεις εκπαιδευτικών στο Αρσάκειο Δημοτικό Σχολείο Πατρών στοαρμόδιο Τμήμα Επιθεώρησης Εργασιακών Σχέσεων του ΣΕΠΕ Αχαΐας και πως σε περίπτωση που θα υπάρξουν καταγγελίες ,για το ως άνω θέμα, θα μεριμνήσει για την ορθή εφαρμογή της εργατικής νομοθεσίας, στο πλαίσιο πάντα του εκ του νόμου καθοριζόμενου πεδίου αρμοδιοτήτων της.

Η νέα όμως εργατική νομοθεσία της τωρινής κυβέρνησης επιβάλλει αλλαγές επιβλαβείς σε σχέση με το προηγούμενο νομοθετικό καθεστώς. Αποδομείται πλήρως το προστατευτικό πλαίσιο που ίσχυε μέχρι σήμερα για τους όρους εργασίας των ιδιωτικών εκπαιδευτικών αλλά και για τη λειτουργία της σύμβασης εργασίας,πλέον η καταγγελία της σύμβασης από τον ιδιοκτήτη γίνεται ευκολότερη, όπως ακριβώς στο κοινό εργατικό δίκαιο. Έτσι παρατηρούμε την απελευθέρωση των απολύσεων των ιδιωτικών εκπαιδευτικών και την μετατροπή των ιδιωτικών εκπαιδευτηρίων από σχολεία και παρόχους κοινωνικού αγαθού, σε πρατήρια γνώσης με αναλώσιμους υπάλληλους.

 

 

 

 

 

/ Βουλευτές Αχαΐας