Κοινοβουλευτική αναφορά προς την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, τον υπουργό Οικονομικών και τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων σχετικά με ανακοίνωση προς την κυβέρνηση

αναγνωστοπουλου

Κοινοβουλευτική αναφορά προς την υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, τον υπουργό Οικονομικών και τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κατέθεσαν 42 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με πρωτοβουλία της βουλευτού Αχαΐας και Τομεάρχη Πολιτισμού, Σίας Αναγνωστοπούλου σχετικά με ανακοίνωση προς την κυβέρνηση που υπογράφουν εκατοντάδες καλλιτέχνες, τραγουδιστές, στιχουργοί, συνθέτες και μουσικοί του ελληνικού τραγουδιού.

Σύσσωμο το ελληνικό τραγούδι κάνει έκκληση προς την κυβέρνηση προκειμένου να πάρει επιτέλους γενναία μέτρα για τη στήριξή τους, καθώς αποτελούν έναν από τους πλέον πληττόμενους κλάδους όπως και οι εργαζόμενοι στο χώρο του Πολιτισμού στο σύνολό τους. Τα ελλιπή μέτρα που μέχρι σήμερα έχουν ληφθεί για τους καλλιτέχνες και τους εργαζόμενους του Πολιτισμού αποδεικνύουν την επιδεικτική αδιαφορία της κυβέρνησης για τα θέματα του σύγχρονου πολιτισμού. Η απαγόρευση λειτουργίας του συνόλου των χώρων του θεάματος, της διασκέδασης και της εστίασης για δεύτερη φορά μέσα σε 8 μήνες και για απροσδιόριστο χρόνο έχουν οδηγήσει τους εργαζόμενους στα όρια της απόγνωσης.

Το υπουργείο Πολιτισμού και η κυβέρνηση οφείλουν να αναλάβουν τις ευθύνες τους παίρνοντας γενναία μέτρα στήριξης των καλλιτεχνών και των εργαζόμενων στο χώρο του Πολιτισμού και να πάψουν να  τους απαξιώνουν οδηγώντας τους στην πείνα και την ανέχεια.

/ Βουλευτές Αχαΐας