Κλιμάκια της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία επισκέφθηκαν την Πέμπτη 29.7 τις πληγείσες περιοχές από τις πρόσφατες πυρκαγιές στην Αχαΐα.

συριζα αχαια

Κλιμάκια της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία επισκέφθηκαν την Πέμπτη 29.7 τις πληγείσες περιοχές από τις πρόσφατες πυρκαγιές στην Αχαΐα.

Την Πέμπτη 29.7, μια μέρα μετά τις πυρκαγιές στην Πάτρα και στην Τριταία, κλιμάκια της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία επισκέφθηκαν τις πληγείσες περιοχές και είχαν την ευκαιρία να διαπιστώσουν το μέγεθος της καταστροφής στις περιοχές αυτές.

Συγκεκριμένα κλιμάκιο της ΝΕ Αχαΐας στο οποίο συμμετείχαν ο Μιχάλης Σιδηρόπουλος, Συντονιστής της ΝΕ, ο Ανδρέας Ριζούλης, Αναπληρωτής Συντονιστής της ΝΕ, ο Μάριος Σκυλλάκος, συντονιστής της Οργάνωσης Μελών Ανατολικού Διαμερίσματος και ο Χρήστος Μανωλάτος, μέλος του συντονιστικού οργάνου της ΟΜ Ανατολικού Διαμερίσματος και κάτοικος στην περιοχή της Καρυάς περιόδευσε στις πληγείσες περιοχές της Ελεκίστρας, της Καρυάς και του Σουλίου. Είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με κατοίκους της περιοχής και να ενημερωθούν για την κατάσταση που επικράτησε την προηγουμένη ημέρα αλλά και τον αγώνα που έδωσαν για να σώσουν τις οικίες τους. Αναφέρθηκαν επίσης στην ολιγωρία του κρατικού μηχανισμού σχετικά με την καθυστέρηση στην συμμετοχή των εναέριων μέσων στην κατάσβεση της πυρκαγιάς. Τόνισαν επίσης ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό να συμβάλλουν όλοι οι φορείς της περιοχής στην συγκρότηση εθελοντικών ομάδων πυρόσβεσης που εφοδιασμένες με τα απαραίτητα μέσα θα έχουν τη δυνατότητα να προλαμβάνουν αντίστοιχα καταστροφικά φαινόμενα μέσα στον οικιστικό ιστό της πόλης ενισχύοντας την πυροπροστασία της περιοχής.

Στη συνέχεια κλιμάκιο αποτελούμενο από τους Μιχάλη Σιδηρόπουλο, Συντονιστή της ΝΕ, Ανδρέα Ριζούλη, Αναπληρωτής Συντονιστή της ΝΕ, Κώστα Κοντη, Περιφερειακό Σύμβουλο και μέλος της ΝΕ, Θοδωρή Ασημακόπουλο, μέλος της ΝΕ και Αποστόλη Νεμουτιάνο, συντονιστή της Οργάνωσης Μελών Τριταίας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία βρέθηκε στην περιοχή της Τριταίας και ειδικότερα στους οικισμούς Δροσιάς και Πτέρης που επλήγησαν από την πυρκαγιά. Ήρθαν σε επαφή με κατοίκους της περιοχής που τους εξέφρασαν την αγωνία τους για την κατάσταση που εντείνεται ιδιαίτερα λόγω των καιρικών φαινομένων και τόνισαν ότι τόσο οι κάτοικοι όσο και οι μονάδες της πυροσβεστικής υπηρεσίας είναι σε διαρκή επιφυλακή για την αποτροπή οποιουδήποτε νέου κινδύνου. Σημείωσαν ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την περιοχή να προχωρήσει άμεσα η καταγραφή και η αποζημίωση των αγροτών και κτηνοτρόφων για τις ζημιές που υπέστησαν στο αγροτικό και κτηνοτροφικό τους κεφάλαιο.

Οι τελευταίες ημέρες έδειξαν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ότι ο μηχανισμός της πολιτικής προστασίας τόσο σε επίπεδο Πάτρας όσο και σε επίπεδο περιφερειακής ενότητας έφτασε σε οριακό σημείο με την ανάπτυξη δύο παράλληλων πύρινων μετώπων στην περιοχή. Είναι απαραίτητο αυτό το γεγονός να ληφθεί υπόψη από τους αρμοδίους διότι οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής που πλέον γίνονται έντονα αντιληπτές και στην περιοχή μας με τον παρατεταμένο καύσωνα και τους ισχυρούς ανέμους είναι πιθανό να μας ξαναφέρουν αντιμέτωπους με τέτοια φαινόμενα. Θα πρέπει να ληφθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης και πυροπροστασίας για να αποφευχθούν, στο μέλλον, τέτοιες εικόνες καταστροφής.

 

Το Γραφείο Τύπου

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΧΑΪΑΣ