“Κλείσιμο 3 υποκαταστημάτων της τράπεζας Πειραιώς στον Νομό Αχαΐας”

βουλε

Κοινοβουλευτική αναφορά προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Ανάπτυξης και Επενδύσεων κατέθεσαν οι βουλευτές Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Σία Αναγνωστοπούλου και Κώστας Μάρκου, σχετικά με το δελτίο τύπου του συλλόγου εργαζομένων στις υπηρεσίες της Τράπεζας Πειραιώς (Σ.Ε.Υ.Τ.ΠΕ.) με θέμα: «Κλείσιμο 3 υποκαταστημάτων της τράπεζας Πειραιώς στον Νομό Αχαΐας».

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου του συλλόγου, η Τράπεζα Πειραιώς, η μεγαλύτερη ελληνική συστημική τράπεζα, ήδη ανακεφαλαιοποιημένη τέσσερις (4) φορές με χρήματα  του ελληνικού λαού, με την επιλογή της να κλείσει τα υποκαταστήματα στα Καλάβρυτα, στο Νοσοκομείο Πάτρας στο Ρίο και  στην Κάτω Αχαϊα, δυσχεραίνει αντί να διευκολύνει την πρόσβαση σε ποιοτικές, πελατοκεντρικές τραπεζικές υπηρεσίες, τόσο αναγκαίες για συναλλασσόμενους που κατά κανόνα στερούνται ψηφιακών δεξιοτήτων, όσο και για επιχειρήσεις που επιδιώκουν μέσα από εξειδικευμένη τραπεζική συμβουλευτική να εισφέρουν στην ανάπτυξη της περιοχής. Η εξέλιξη αυτή θα αποτελέσει βαρύτατο πλήγμα για τους ανθρώπους της περιφέρειας, όπως και για την τοπική επιχειρηματικότητα.

Οι τράπεζες οφείλουν να στηρίξουν και να χρηματοδοτήσουν την εθνική μας οικονομία και ιδιαίτερα δε την περιφέρεια. Οι εργαζόμενοι και οι τοπικές κοινωνίες ζητούν από την Τράπεζα να μην προχωρήσει στην περαιτέρω συρρίκνωση του Δικτύου καταστημάτων. Τα αρμόδια Υπουργεία οφείλουν να στηρίξουν τους εργαζόμενους αλλά και τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών.

/ Βουλευτές Αχαΐας