«Καταγγελίες Φοιτητών για παραβιαστικές συμπεριφορές συγκεκριμένου καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών»

βουλη

Θέμα: «Καταγγελίες Φοιτητών για παραβιαστικές συμπεριφορές συγκεκριμένου καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών»

Οι Βουλευτές Αχαϊας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κώστας Μάρκου και Σία Αναγνωστοπούλου κατέθεσαν στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού ελέγχου ως Αναφορά  την από 04.10.2021 Καταγγελία του Συλλόγου Φοιτητών Ιατρικής Αθηνών – Γρηγόρης Λαμπράκης (Σ.Φ.Ι.Α.-Γρ. Λαμπράκης) με περιεχόμενο την ανάρμοστη και αντιδεοντολογική συμπεριφορά Επίκουρου Καθηγητή Γυναικολογίας σε βάρος φοιτητριών της κλινικής του. Η Αναφορά συνυπογράφεται από 14 ακόμη Βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, οι οποίοι καλούν την αρμόδια Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Νίκη Κεραμέως να επιληφθεί της σοβαρότατης καταγγελίας των φοιτητών, διερευνώντας τη βασιμότητά της και να ενημερώσει το Σώμα σχετικά για τη διευθέτηση του θέματος, αποκαθιστώντας εγκαίρως το κλίμα φόβου και ανασφάλειας, που τείνει να καλλιεργηθεί ανάμεσα στους φοιτητές.

 Οι φοιτητές βρήκαν τη δύναμη και μίλησαν. Ας πράξουν ομοίως τόσο το Υπουργείο Παιδείας όσο και οι πρυτανικές αρχές, εξετάζοντας το θέμα σε βάθος, παραλείποντας τη συγκάλυψή του και αποδίδοντας τις σχετικές ευθύνες. Αναμένουμε ενημέρωση.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Αναφοράς:

Προς το Προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων

ΑΝΑΦΟΡΑ

Για την κ. Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων

 

Θέμα: «Καταγγελίες Συλλόγου Φοιτητών Ιατρικής Σχολής Αθηνών για παραβιαστικές συμπεριφορές Επ. Καθηγητή Γυναικολογικής Κλινικής»

Οι υπογράφοντες Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ καταθέτουμε ως Αναφορά την από 04.10.2021 Καταγγελία του Συλλόγου Φοιτητών Ιατρικής Αθηνών – Γρηγόρης Λαμπράκης (Σ.Φ.Ι.Α.-Γρ. Λαμπράκης) με περιεχόμενο την ανάρμοστη και αντιδεοντολογική συμπεριφορά Επίκουρου Καθηγητή Γυναικολογίας σε βάρος φοιτητριών της κλινικής του.

Καλείται η αρμόδια Υπουργός να επιληφθεί της σχετικής καταγγελίας διερευνώντας τη βασιμότητά της και ενημερώνοντας το Σώμα σχετικά με τις πρωτοβουλίες, που έλαβε για τη διευθέτηση του θέματος, αποκαθιστώντας εγκαίρως το κλίμα φόβου και ανασφάλειας, που τείνει να καλλιεργηθεί ανάμεσα στους φοιτητές.

Επισυνάπτεται η από 04.10.2021 Καταγγελία του Συλλόγου Φοιτητών Ιατρικής Αθηνών – Γρηγόρης Λαμπράκης (Σ.Φ.Ι.Α.-Γρ. Λαμπράκης).

 Παρακαλούμε για την άμεση εξέταση της Καταγγελίας, για την απάντηση και τις σχετικές σας ενέργειες καθώς και για την ενημέρωσή μας.

Αθήνα, 15 Οκτωβρίου 2021

Οι καταθέτοντες Βουλευτές

                             Μάρκου Κωνσταντίνος

             Αθανασία (Σία) Αναγνωστοπούλου

                                        Αβραμάκης Ελευθέριος

                                         Αγαθοπούλου Ειρήνη Ελένη

                                          Αλεξιάδης Τρύφων

                                         Αυλωνίτης Αλέξανδρος Χρήστος

                                         Θραψανιώτης Εμμανουήλ

                                         Λάππας Σπύρος

                                         Μπάρκας Κωνσταντίνος

                                         Μωραΐτης Θάνος

                                        Νοτοπούλου Αικατερίνη

                                        Παπαδόπουλος Αθανάσιος(Σάκης)

                                        Σκουρολιάκος Παναγιώτης

                                       Τζούφη Μερόπη

                                       Φωτίου Θεανώ

                                       Χρηστίδου Ραλλία

/ Βουλευτές Αχαΐας