Καταγγέλλουμε την επιλογή της Διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς να κλείσει το κατάστημα Καλαβρύτων.

βουλευτες

ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΡΚΟΥ ΚΑΙ ΑΘΑΝΑΣΙΑ (ΣΙΑ) ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΥ

ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΑΧΑΪΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

16.05.2022

Ένα ακόμα πλήγμα δέχεται ο Δήμος Καλαβρύτων με τη φημολογούμενη διακοπή λειτουργίας του Υποκαταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς. Η απόφαση αυτή θα αποτελέσει βαρύτατο πλήγμα για τους πολίτες των Καλαβρύτων, μια περιοχή εκτεταμένη γεωγραφικά, με δύσβατο οδικό δίκτυο και δύσκολο γεωγραφικό ανάγλυφο που καθιστά δυσχερείς και δαπανηρές τις μετακινήσεις για την εξυπηρέτηση της τοπικής επιχειρηματικότητας, δηλαδή πολίτες που ασχολούνται κατά κύριο λόγο με τον πρωτογενή τομέα [αγρότες, κτηνοτρόφοι, κλπ], αλλά και όσων κατοίκων έχουν περιορισμένες ψηφιακές δεξιότητες.

Καταγγέλλουμε λοιπόν την επιλογή της Διοίκησης της Τράπεζας Πειραιώς να κλείσει το κατάστημα Καλαβρύτων.

Καταγγέλλουμε επίσης την προκλητική αδιαφορία της κυβέρνησης απέναντι στις τραπεζικές τακτικές ερήμωσης της υπαίθρου και την καλούμε να διασφαλίσει ένα λειτουργικό δίκτυο τραπεζικών καταστημάτων ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες και η καθημερινότητα των πολιτών σε όλη τη χώρα.

Επιπλέον, παρόμοιες πληροφορίες υπάρχουν και για το κλείσιμο του καταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στο Νοσοκομείο του Ρίου. Σημειώνουμε ότι, αν ευσταθούν οι φήμες αυτές, ένα μεγάλο τμήμα του Δήμου Πατρέων θα παραμείνει χωρίς κατάστημα της συγκεκριμένης τράπεζας.

/ Βουλευτές Αχαΐας