Κατάθεση ως κοινοβουλευτική αναφορά, της επιστολής των εργαζομένων στον Πολιτισμό προς τον Πρωθυπουργό, σήμερα Τετάρτη 5.1.2022.

αναγνωστοπουλου

Η βουλευτής Αχαΐας και Τομεάρχης Πολιτισμού της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Σια Αναγνωστοπούλου με κοινοβουλευτική της αναφορά στο Προεδρείο της Βουλής, κατέθεσε την επιστολή  διαμαρτυρίας προς τον Πρωθυπουργό την οποία συνυπογράφουν 44 πανελλαδικές ομοσπονδίες, σύλλογοι, ενώσεις, σύνδεσμοι και σωματεία από τον χώρο των τεχνών και του πολιτισμού ζητώντας να ληφθούν άμεσα μέτρα στήριξης ενός κλάδου, ο οποίος έχει πληγεί ανεπανόρθωτα την τελευταία διετία.

Οι συνεχείς ακυρώσεις εκδηλώσεων, τα ελλιπή έως ανύπαρκτα μέτρα για επιδοτήσεις ή αποζημιώσεις, τα διαρκή τοπικά lockdown,  η αναίτια στέρηση αποζημίωσης για τους μήνες Αύγουστο – Δεκέμβριο 2021 έχουν φέρει τους ανθρώπους της τέχνης και του πολιτισμού σε δεινή θέση, καθώς ζουν διαρκώς σε ένα καθεστώς ανασφάλειας και αβεβαιότητας.

Η λήψη μέτρων οικονομικής στήριξης από τα συναρμόδια  Υπουργεία Πολιτισμού και Εργασίας είναι επιβεβλημένη ώστε να μην οδηγηθεί ο πολιτισμός στον πλήρη αφανισμό και οι άνθρωποί του στην εξαθλίωση.  Εξίσου αναγκαία όμως είναι και η λήψη υγειονομικών μέτρων τόσο για την προστασία των καλλιτεχνών, όσο και για την υγεία των θεατών: «Μαζικά, επαλαμβανόμενα δωρεάν τεστ σε όλους με ευθύνη του κράτους.  Επιπλέον Rapid test πριν από κάθε παράσταση».

Όσο τα αρμόδια υπουργεία αδιαφορούν και εμπαίζουν τους ανθρώπους της τέχνης και του Πολιτισμού, τόσο η φωνή τους θα δυναμώνει για την διεκδίκηση του αυτονοήτου, για την σωτηρία του Πολιτισμού έστω και την ύστατη στιγμή.

/ Βουλευτές Αχαΐας