Καλή είναι η σφαιρική ενημέρωση, αλλά η επιλεκτική ενημέρωση είναι κάκιστη.

βουλευτες

ΘΕΜΑ: Περί της  κτιριακής αναβάθμισης  του Νηπιαγωγείου Καλαβρύτων και των 2 Τμημάτων Ένταξης για τα παιδιά με ήπιες ειδικές ανάγκες: Καλή είναι η σφαιρική ενημέρωση, αλλά η επιλεκτική ενημέρωση είναι κάκιστη.

 

Αυτές τις μέρες ο δημόσιος λόγος έγινε δέκτης διαδοχικών ανακοινώσεων με αντικείμενο την εκκρεμότητα της  κτιριακής αναβάθμισης  του Νηπιαγωγείου Καλαβρύτων και των 2 Τμημάτων Ένταξης για τα παιδιά με ήπιες ειδικές ανάγκες.

Η αντιπαράθεση ξεκίνησε από Δελτίο Τύπου που εκδώσαμε, στο οποίο μεταξύ των άλλων αναφέραμε ότι «..Στην κατεύθυνση αυτή, ο Δήμος Καλαβρύτων πραγματοποίησε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να ολοκληρωθεί και να κατατεθεί έγκαιρα ο φάκελος με όλα τα απαιτούμενα δικαιολογητικάΚίνησε τις διαδικασίες για να εγκριθεί το κτιριολογικό πρόγραμμα από το αρμόδιο τμήμα Αρχιτεκτονικών Μελετών του Υπουργείου Παιδείας και υπέβαλε στην εταιρεία “Κτιριακές Υποδομές ΑΕ” το σύνολο των εγγράφων που ζητήθηκαν και απαιτούνται για να γίνουν οι απαραίτητες μελέτες και να υποβληθεί στη συνέχεια ο φάκελος στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Έκτοτε το θέμα παραμένει στα αζήτητα και ο φάκελος δεν κατατέθηκε έγκαιρα για χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Δυτικής Ελλάδας ΕΣΠΑ 2014-2020. Τηρώντας δε στο ακέραιο το γνωστό κυβερνητικό δόγμα “μας ενδιαφέρει η επικοινωνία και όχι η ουσία”, η τοπική κοινωνία, οι νηπιαγωγοί, οι γονείς και τα παιδιά, γίνονται αποδέκτες υποσχέσεων και αόριστων δεσμεύσεων περί του ότι η κατασκευή του σχολείου ΘΑ ενταχθεί στο νέο ΕΣΠΑ…».

Τη σκυτάλη παρέλαβε ο Αντιπεριφερειάρχης Κ. Μπονάνος, ο οποίος με αρκούντως επιτιμητικό ύφος μας κατηγόρησε ότι «.. δεν είχατε αρκούντως σφαιρική πληροφόρηση για το 3/θέσιο Νηπιαγωγείο Καλαβρύτων..» και σαφώς έριξε την ευθύνη στον Δήμο Καλαβρύτων ότι ολιγώρησε στις ενέργειες που επιβάλλονταν από τη θέση ευθύνης του.

Το μπαλάκι παρέλαβε ο Δήμος Καλαβρύτων που με πρόσφατη ανακοίνωση του παραθέτει λεπτομερώς και χρονολογικά τις ενέργειες που έχει έγκαιρα κάνει και καταλήγει «.. Όλα αυτά έχουν ήδη γνωστοποιηθεί απ’ τον Δήμο Καλαβρύτων και στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με αναλυτικό σημείωμα μας..». Προσθέτει δε ότι σύμφωνα με τελευταία ενημέρωση που έχει «..από τις Κτιριακές Υποδομές Α.Ε. δηλαδή τον υπεύθυνο φορέα υλοποίησης ανατέθηκε η γεωλογική μελέτη και με την ολοκλήρωση του συνόλου των μελετών, η πρόταση για ένταξη του έργου θα κατατεθεί από τις «Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.» που είναι και ο τελικός δικαιούχος, σε τομεακό η περιφερειακό πρόγραμμα σύμφωνα με την πολιτική απόφαση για την υλοποίηση του…». Δικές μας πληροφορίες λένε ότι η εξέλιξη αυτή προήλθε μετά το θόρυβο που προέκυψε από την ανακοίνωση μας και η ανάθεση της γεωλογικής μελέτης του Νηπιαγωγείου Καλαβρύτων προστέθηκε σε ανάλογη διαδικασία που αφορά περιοχή της Αττικής!

Κύριε Αντιπεριφερειάρχα, η υποτιθέμενη έλλειψη σφαιρικής πληροφόρησης από την πλευρά μας, που προφανώς καταρρίπτεται από τα ανωτέρω, μπορεί να αποδοθεί έστω σε αμέλεια. Η δική σας όμως επιλεκτική πληροφόρηση είναι συνειδητή και συνιστά παραπληροφόρηση.

 Οι Βουλευτές                                                 Κώστας Μάρκου & Σία Αναγνωστοπούλου

 Αλ.Υψηλάντου 216 Πάτρα

/ Βουλευτές Αχαΐας