«Και η ΕΒΟ Αιγίου στο μάτι του κυβερνητικού κυκλώνα»

ΕΒΟ 2

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

26 Σεπτεμβρίου 2021

ΘΕΜΑ: «Και η ΕΒΟ Αιγίου στο μάτι του κυβερνητικού κυκλώνα»

Οι  βουλευτές Αχαΐας  ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Σία Αναγνωστοπούλου και Κώστας Μάρκου, συναντήθηκαν, το Σάββατο 25.9.2021, στο Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αίγιου, με πενταμελή αντιπροσωπεία των υπό απόλυση εργαζομένων στο εργοστάσιο της ΕΒΟ Αιγίου. Στη συνάντηση συμμετείχαν επίσης, ο Πρόεδρος του Ε.Κ. Αιγίου Π. Γεωργόπουλος, ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στην ΕΒΟ Αιγίου Γ. Σαζακλής, καθώς και εκπρόσωποι της τοπικής οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Αιγίου Τ. Σταυροπούλου και Ι. Μουρίκης.

Οι Βουλευτές άκουσαν με προσοχή την αγωνία που εκφράστηκε από τους εκπροσώπους των τριάντα έξι [36] εργαζομένων για την εντελώς αιφνίδια και αναιτιολόγητη απόφαση του ΔΣ της εταιρείας για τη μη ανανέωση της σύμβασης εργασίας τους. Όπως σημειώθηκε από τους συμμετέχοντες, οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι απασχολούνται στην εταιρεία επί τέσσερα συνεχή έτη και καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες της εταιρείας.

Οι εργαζόμενοι εξέφρασαν την αγανάκτησή τους αναφορικά με την απόφαση αυτή, για έναν επιπλέον λόγο. Όπως ανέφεραν, δεν έχει περάσει πολύ καιρός από τότε που τοπικά κυβερνητικά στελέχη πανηγύριζαν για την απόφαση της εταιρείας να ξεκινήσει την παραγωγή νέου εθνικού τυφεκίου, που θα έδινε δουλειά στο προσωπικό του εργοστασίου του Αιγίου για πολλά χρόνια και για τον σχεδιασμό του αρμόδιου Υπουργείου για την ανάθεση παραγγελιών προς την εταιρεία ύψους 772.000.000 €.

Οι Βουλευτές από την πλευρά τους δήλωσαν την απόλυτη στήριξη στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων και θύμισαν σε όλους την τεράστια προσπάθεια που έγινε από το 2015 έως το 2019, για να ανακοπεί η φθίνουσα πορεία της εταιρείας και να αναδιοργανωθεί αυτή στοιχειωδώς. Τόνισαν επίσης ότι θα βρεθούν στο πλάι τους, στηρίζοντας έμπρακτα όποια απόφαση αυτοί λάβουν.

Η εξέλιξη αυτή, σχετίζεται προφανώς με το Επιχειρησιακό Σχέδιο τριετίας που αναπτύχθηκε εν κρυπτώ από την κυβέρνηση και προκήρυξε η ΕΑΣ με τον διαγωνισμό 08/ΚΔ/2020 και ανατέθηκε έναντι παχυλής αμοιβής 900.000 € σε ιδιώτη, αλλά τελικά εκπονήθηκε εκ των εταιρικών ενόντων. Ένα Σχέδιο που θυμίζει όλο και περισσότερο το αποτρόπαιο Σχέδιο αναδιάρθρωσης του 2014 και το οποίο αποσκοπεί τελικά σε μια νέα – μνημονιακού τύπου – «αναδιάρθρωση», δηλαδή στην περαιτέρω συρρίκνωση της εταιρείας.

Στην Αιγιάλεια – ειδικά το τελευταίο διάστημα –  οι πολίτες έχουν αγανακτήσει βλέποντας υποδομές και βασικές υπηρεσίες να κλείνουν η μία μετά την άλλη.

/ Βουλευτές Αχαΐας